avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Distribuirea dividendelor si impozitul
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Distribuirea dividendelor si impozitul

Am si eu o intrebare. In cazul in care o societate comerciala cesioneaza un bun cu valoarea X care este virata in contul curent al societatii, care sunt impozitele care se platesc si in ce fel? Firma este macro-intreprindere, deci plateste impozit pe profit de 16% si este formata din 2 asociati cu 65% si 35%. In momentul in care intra banii in firma, am dori ca suma sa fie impartita altfel decat procentele reale. Asta stiu ca se poate, dar pe langa impozitul pe profit care se plateste din toata suma, se mai plateste si impozit pe dividende de 16%? Daca da, in situatia noastra in care banii se impart altfel decat valoarea procentelor, cum se procedeaza? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ACON , Consultant fiscal 13:16, 19 Aprilie 2008
Doriti un raspuns care ia prea mult timp din pacate...
Mergeti la un avocat si expicati-i clar situatia, deoarece din ce informatii oferiti nu se intelege ce doriti.
in cazul in care se vinde un bun, se trece pe venituri suma reprezentand contravaloarea bunului vandut si incasata iar pe cheltuieli valoarea de inregistrare a bunului din contabilitatea vanzatorului. Castigul sau pierderea rezultata se va duce in contul de profit si pierdere calculandu-se in trimestrul respectiv 16% impozitul pe profit. La inchiderea exercitiului financiar, daca se repartizeaza dividende (pe total societate nu individual), asupra acestora se va platii 16% impozitul pe dividende la suma totala repartizata, indiferent cum se vor impartii acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende cristinalerch cristinalerch BUNA ZIUA PUTETI SA-MI SPUNETI CARE E IMPOZITUL PE DIVIDENDE LA O FIRMA IN MOMENTUL CAND VINDE UN TEREN? IMPOZITUL PE DIVIDENDE IL PLATESTE ASOCIATI IN ... (vezi toată discuția)
Informatii despre plata si impozitarea dividendelor irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua.! Ma puteti ajuta cu o informatie va rog? Firma ce inregistreaza profit la sfarsitul anului 2013 in valoare de 6000 lei Intrebari: Daca ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile masina belena2013 belena2013 buna seara va rog sa ma ajutati cu o informatie.am o firma neplatitoare de tva si am ctr de comodat pe masina. as vrea sa stiu cum se baga cheltuielile pt ... (vezi toată discuția)