avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se plateste \"pierderea de caldura\"
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se plateste "pierderea de caldura"

Buna dimineata
Nelamurirea mea este urmatoarea.
Intr-un bloc ce are trei scari, doar doua dintre scari au calorifere pe casa scarii iar la ce-a de-a treia exista un singur calorifer la uscator.
Plata cheltuielilor cu caldura(ma refer la ce iese dincolo de citirea calorimetrelor) se imparte la toti locatarii astfel: 50% se imparte la toti locatarii iar cealalta jumatate la cei ce nu au calorimetre.
Tinand cont ca pe o scara nu exista calorifer decat la uscator(etajul 4), este normal sa plateasca locatarii acestei scari pierderi la fel cu cei ce au caldura pe casa scarii?

Locuesc la etajul 1. In camera de deasupra casei scarii fac irasie din momentul in care s-au scos caloriferele, in ciuda faptului ca am facut izolatie peretelui exterior cat si la podea(a mai ramas un singur perete pr casa scarii pr care nu l-am izoat.
Cheltuiala cu izolatia (inclusiv cea a plafonului de la intrarea in scara blocului) am suportat-o singur deoarece de la asociatie mi s-a spus ca asta nu este acelasi lucru cu cheltuielile de acoperis sau subsol.Cheltuieli la care am fost obligata sa particip.

Ce demersuri trebuiesc facute, in cazul in care nu trebuie sa contribuim la pierderile la caldura asemeni celor de la scarile ce beneficiaza de incalzire pe casa scrii.
Cel mai recent răspuns: ancatirim , utilizator 13:31, 1 Februarie 2011
Autorul topicului a vrut sa spuna ca diferenta intre consumul facturat de furnizor si suma consumurilor inregistrate in apartamente este "pierdere de caldura", termen care nu e consacrat in algoritmurile de calcul pentru repartizarea cheltuielilor cu caldura.
Pentru caldura termenul consacrat este "caldura la comun".
Multumesc pentru raspuns.
O sa ma apuc sa citesc cu atentie Ordinul 343/2010 al presedintelui ANRSC si apoi o sa incerc sa vorbesc cu persoanele catre care m-ati intrebat. Sper sa gasesc intelegere.

Am folosit termenul "pierdere caldura" si nu "caldura la comun" deoarece administratorul mi-a spus ca asa s-a stabilit sa se plateasca "pierderea de caldura" la nivel de asociatie.
Nu stiam exact ce si cat inseamna aceasta pierdere dar mi s-a parut ciudat ca detinatorii de centrale termice platesc aceeasi suma pentru pierderi, indiferent in ce scara locuiesc.

Multumesc inca o data moderatorului pentru raspunsurile date si consider topicul inchis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platesc cota parte de caldura daca nu am tevi prin apartament? ellena ellena Daca am centrala termica de apartament, locuiesc la ultimul etaj si tevile prin care se racordau caloriferele la incalzirea centrala au fost taiate de la ... (vezi toată discuția)
Incalzire spatii comune grigorevasile58 grigorevasile58 Buna ziua!Cum se repatizeaza incalzirea partilor comune intr-un bloc necontorizat.S-a stabilit procentul de 10% .Am calculat 10% din factura si am impartit ... (vezi toată discuția)
Pierderile de caldura ale cet. cellini cellini Am centrala de apartament, la fel si locatarii de pe tot tronsonul pana la etajul 4. Am hotarat de comun acord cu asociatia si proprietarii si am taiat tevile ... (vezi toată discuția)