avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie imputare , rezultat inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie imputare , rezultat inventar

Buna ziua.
In urma unui inventar s-a stabilit un minus valoric de xxx lei. Pentru recuperarea valorii exista in opinia mea doua solutii, si anume:
1 decizie de imputare, dar acest document nu are valoare daca nu exista hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă (art 164 cm), lucru care impune si o actiune judecatoreasca;
2 angajament de plata semnat de cel caruia i se imputa valoarea.
Am rugamintea sa-mi spuneti ce parere aveti prind cele mentionate sau daca exista alte solutii legale pentru rezolvarea unei astfel de situatii.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:27, 28 Ianuarie 2011
decizia de imputare nu mai exista ca act juridic. insa angajamentul de plata va poate folosi pentru obtinerea unei sentinte judecatoresti, ca fiind o recunoastere a debitului si a vinovatiei.

de asemenea, daca mai lucreaza la dvs puteti obtine si acordul lui de a i se opri din salariu 1/3 (1/2) in contul daunelor.

dupa plecarea lui din firma, mergeti in instanta ptr obtinerea titlului executoriu.
matahachiro a scris:

decizia de imputare nu mai exista ca act juridic. insa angajamentul de plata va poate folosi pentru obtinerea unei sentinte judecatoresti, ca fiind o recunoastere a debitului si a vinovatiei.

de asemenea, daca mai lucreaza la dvs puteti obtine si acordul lui de a i se opri din salariu 1/3 (1/2) in contul daunelor.

dupa plecarea lui din firma, mergeti in instanta ptr obtinerea titlului executoriu.

Spuneti dvs ca angajamentul trebuie urmat in mod obligatoriu de actiune judecatoreasca, altfel nu pot sa-i opresc banii?
Multumesc
nu pot exosta retineri din salariu fara un titlu executoriu, adica o sentinta judecatoreasca. existenta angajamentului are rolul de a usura obtinerea sentintei (ideal este ca angajamentul sa fie cel putin atestat de un avocat) si de a obtine acordul sau cu privire la modul de plata - adica va ofera acordul sa ii retineti din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputatie in urma inventarierii doina2005 doina2005 acum 4 ani firma a achizitionat mobilier in valoare de 7343 ron,necesar dotari sediului firmei si implicit unei sali ptr scoala de soferi(scoala nu mai ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu olga2 olga2 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie : sunt salariata a unei societati comerciale de transoprt international de marfuri in functia ... (vezi toată discuția)
Decizie de imputare noiembriesm noiembriesm Va rog sa-mi spuneti pe ce acte sta o decizie de imputare, ca legislatie, ma intereseaza. Stiu ca nu poti sa-i opresti toti banii salariatului, ca sunt anumite ... (vezi toată discuția)