avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ajutor-sfat SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ajutor-sfat SRL

Un SRL cu doi asociati.Toate veniturile obtinute de SRL reprezinta munca celor 2 asociati.Pot fi salariati ai firmei lor?
In ce functie ?Mentrionez ca unul are studii superioare tehnice,iar celalalt e student si de meserie contabil cu o vechime de 20 ani in meserie.Toata munca in firma o presteaza ei iar evidenta contabila tot ei.Ar putea fi salariati sau ce forma de asigurare ar trebui sa incheie?
pamy a scris:
Pot fi salariati ai firmei lor?

Sigur ca da, pe functii adaptate nivelului lor de pregatire. Pentru administrator se cer studii superioare, dar sunt o multime de alte functii care li se pot potrivi.
N-am gasit nicaieri in Legea 31/1990 privind societatile comerciale ca administratorul trebuie sa aiba studii superioare.
Nici nu mi s-ar parea normalsa fie limitata calitatea de administrator al unui S.R.L. numai celor cu studii superioare.
avTodincaVeronica a scris:

N-am gasit nicaieri in Legea 31/1990 privind societatile comerciale ca administratorul trebuie sa aiba studii superioare.
Nici nu mi s-ar parea normalsa fie limitata calitatea de administrator al unui S.R.L. numai celor cu studii superioare.

Mie unul mi s-ar parea foarte normal acest aspect. Cum poti sa te angajezi tu ca administrator daca nu stii nimic, sau daca nu ai terminat nici macar liceu? :-/
Pentru ca legea nu pretinde asa ceva...
Am infiintat o gramada de S.R.L. -uri, dar nu am cerut nici unui administrator diplome de studii.
Daca nu se pricepe administratorul, isi plateste oameni care se pricep. Isi poate angaja contabil, avocat...
avTodincaVeronica a scris:

Pentru ca legea nu pretinde asa ceva...
Am infiintat o gramada de S.R.L. -uri, dar nu am cerut nici unui administrator diplome de studii.
Daca nu se pricepe administratorul, isi plateste oameni care se pricep. Isi poate angaja contabil, avocat...

Vezi ultima modificare la cor ordin 170/2008. Asta e practica in Romania, dar sa stii ca daca ne vrem europeni va trebui sa ne adaptam adica de afaceri sa se ocupe cei care se pricep si crede ma ca daca nu ai o pregatire perfectionata mereu in acest domeniu o cam dai in bara.Ar trebui sa vezi radierile de la ORC si te vei convinge. faptul ca ai o facultate te ajuta mult si in afaceri, crede ma.

Alte discuții în legătură

De ce nu pot fi administrator la firma mea? feldi feldi Buna ziua, as dori niste informatii va rog frumos, sunt la inceput de drum si am demarat planul de a infiinta o societate comerciala, ar fi foarte multe de ... (vezi toată discuția)
Angajare admnistrator teo.madalina teo.madalina Pot sa angajez un admnistrator la firma lui?,mentionez ca este admnistrator unic. Este calificat profesional pentru profilul la care are deschisa firma, pot ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pt administrator?? OANA GORAN OANA GORAN am auzit ca iar au intervenit modificari la legea 31. daca are cineva nr de monitor sau nr actului modificator, va rog sa ma luminati si pe mine. mai mult, ... (vezi toată discuția)