avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce se poate face impotriva hartuirii?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce se poate face impotriva hartuirii?

as dori sa stiu si eu ce se poate face in cazul in care o persoana este hartuita fizic si verbal ?

mentionez ca fizic nu exista urme grave si ca nici martorii n-au existat.

Foloseste la ceva inregistrarea telefonica a amenintarilor verbale?

au fost facute mai multe plangerii la politie dar fara niciun rezultat - deoarece traim in romania -...spuneti-mi legal cum pot face ca sa scap de hartuire?

am o informatie cum ca tipul ar fii nebun cu acte...ma ajuta in rezolvarea situatiei?

am nevoie urgent de un raspuns... multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marie_Ann , utilizator 22:23, 29 Octombrie 2009
Problema se pune diferit daca aceasta hartuire se petrece la loculde munca sau in cadrul altor relatii sociale. In cazul raporturilor de munca sunt incidente prevederile Legii 202/2002, pe cind in celelalte cazuri nu sunt incriminate de sine statator asemenea fapte( cu exceptia garturii sexuale - art. 203 cod penal), de acea se poate formula plingere penala pentru loviri sau alte violente cit si pentru amenintare ocazie cu care puteti folosi ca proba si inregistrarea telefonica
Orice fel de lovire care produce o suferinta fizica se pedepseste cf. art.180 C.pen., deci nu conteaza ca- "nu exista urme grave". Si infractiunile de insulta sau de amenintare, pot fi regasite in actiunile relatate. Deci puteti formula plangere penala pentru loviri sau alte violente, chiar daca actiunea de lovire nu produce urme grave, este de ajuns o simpla suferinta fizica, oricat de neinsemnata. Av. Albu
.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
ContSters56778, utilizator
persoanele in cauza au fost prieteniii ... tipa s-a despartit de acesta, dar tipul nu se resemneaza si de foarte mult timp o ameninta sa se intoarca langa el, chiar a batut-o si mai multe chestii...totul se petrece pe strada(de fiecare data n-au fost martori)

va dati seama ca pana la urma toata aceasta "campanie" de hartuire fie ea fizica fie ea verbala poate avea si consecinte psihice(totul dureaza de aproape 1 an - timp in care s-au facut plangeri peste plangeri la politie dar fara niciun rezultat.

nu degeaba a fost declarat nebun.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
luteciprian, utilizator
mhh... caz tipic...
Problema e ca, trebuie dovedit ca exista o legatura de cauzalitate intre urmarile respective si hartuire...
Eu cunosc doar cazuri extrem de crase (si astea doar din carti), in care persoana hartuita avea insomnii, probleme psihice destul de grave, etc.
Adica ... teoretic e posibil... practic... io stiu...
as incerca, poate ca o urmarire penala, chiar daca nu va fi finalizata in sensul dorit, macar sa-l intimideze un pic...

Ce inseamna"a fost declarat nebun"?

Alte discuții în legătură

HĂrȚuire de persoana si familie poliția implicata Andreeaddc Andreeaddc Buna ziua! Doresc sa cer Sfatul unui Specialist Eu si Familia mea suntem Hărtuiti zilnic. de o ORGANIZAȚIE/ Grupare ? Comunitate ? care implica Vecini, ... (vezi toată discuția)
Vecin care ma acuza ca il iradiez RatoiulQ RatoiulQ Buna ziua! In urma cu 1 an de zile am cumparat un apartament prin credit - toate bune si frumoase. In momentul cand m-am mutat din prima zi m-am lovit de o ... (vezi toată discuția)
Vecin violent mi-a lovit copilul minor PatriciaC PatriciaC Buna ziua, Intr-o seara cand venea sotul de la gradinita cu baiatul de 4,5 ani, vecinul de la etajul 3 a iesit pe usa si s-a adresat direct copilului ... (vezi toată discuția)