Buna ziua stimate(i) dne/dni!
Va rog sa-mi spuneti ce pasi ar trebui sa fac pentru a fi reintegrata la vechiul loc de munca .1 Februarie este ultima data cand mai primesc viza de somaj.Decizia judecatoreasca e neredactata de 3 luni si inca o astept.Dar statutul meu de somer expira si trebuie sa stiu cum ma declar la Casa de sanatate si la ANOFM,avand doar Cerificatul de grefa primit pe 25 Ian.2011.Cat e valabil acesta,doar 10 zile?
MULTUMESC ANTICIPAT pentru ajutorul dvs!
Hotararile date de prima instanta pe fond in litigiile de munca sunt definitive si executorii de la data emiterii lor.
Executarea hotararii se face in termen de 15 zile de la solicitarea partii interesate.
Solicitarea se face printr-o adresa inregistrata la sediul societatii.
Dupa trecerea termenului de 15 zile si neexecutarea hotararii, va puteti adresa organelor de politie sau organelor de cercetare penala intrucat fapta constitue infractiune conform Codului muncii.
Nu va faceti probleme ca vi se termina somajul intrucat angajatorul este obligat sa va plateasca "din urma" pana la data reintegrarii.
Mi se pare normal ca acel certificat de grefa sa poata face dovada emiterii hotararii judecatoresti.
Mai exista o problema: in cazul pierderii recursului executarea se intoarca impotriva celui ce a executat.
Poate exista si alte pareri "mai autorizate".