avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

In anul 2009 am fost concediata la intiativa angajatorului. Conform contractului colectiv de munca aplicabil aveam dreptul la 6 salarii compensatorii. In urma refuzului angajatorului la plata acestor salarii am actionat in instanta societatea. La data de 10 noiembrie 2010 am avut ultima infatisare la proces.Instanta a hotarat plata celor 6 salarii compensatorii.
Am rugamintea sa imi spune-ti ce demersuri trebuiesc facute mai departe pentru a-mi fi platite aceste salarii compensatorii.
Care sunt contributiile ce vor fi oprite(somaj, sanatate,pensii)?
Cel mai recent răspuns: consuela1069 , utilizator 11:18, 15 Februarie 2011
Te poti adresa unui executor judecatoresc daca hotararea este definitiva si irevocabila.
Hotararile date pe fond in litigiile de munca sunt definitive si executorii de la data emiterii lor.
Executarea hotararii se face la cererea partii interesate in termen de 15 zile de la solicitare.
Solicitarea se face printr-o adresa inregistrata la sediul societatii.
Dupa trecerea termenului de 15 zile si neexecutarea hotararii, va puteti adresa organelor de politie sau organelor de cercetare penala intrucat fapta constitue infractiune conform Codului muncii.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
rosu gheorghe, utilizator
Rodica2011 a scris:

Te poti adresa unui executor judecatoresc daca hotararea este definitiva si irevocabila.

Se poate adresa executorului judecatoresc si numai daca hotararea este definitiva, intrucat hotararile pronuntate, in prima instanta, in litigiile de munca sunt definitive si executorii.
S-a implinit termenul de 15 zile si nu am primit salariile compensatorii puteti va rog sa-mi spune-ti exact ce inseamna organe de cercetare penala? Unde trebuie sa merg concret si acolo cum se procedeaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de plata la hotarare definitiva si irevocabila consuela1069 consuela1069 in anul 2009 am fost concediata la intiativa angajatorului. Conform contractului colectiv de munca aplicabil aveam dreptul la 6 salarii compensatorii. In urma ... (vezi toată discuția)
Proces litigii de munca lua_lanna lua_lanna Am castigat un proces definitiv pe litigii de munca iar conform sentintei angajatorul trebuie sa-mi plateasca citez\"suma de 1600 lei(net) plus sa compenseze ... (vezi toată discuția)
Avand doar certificat de grefa,care sunt pasii pentru reintegrarea mea in sc data in judecata pentru concediere abuziva uberlebender uberlebender Buna ziua stimate(i) dne/dni! Va rog sa-mi spuneti ce pasi ar trebui sa fac pentru a fi reintegrata la vechiul loc de munca .1 Februarie este ultima data cand ... (vezi toată discuția)