avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare sau tutela???!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare sau tutela???!!!

Buna-ziua tuturor,locuiesc in Elvetia,am un frate divortat ce are in grija lui unicul fiu de 3ani,locuind intr-un oras foarte mic si defavorizat sunt sanse putine pt a-i crea copilului un nivel bun de trai,tin sa mentionez ca mama copilului l-a abandonat cand avea 7luni iar de pensie alimentara nici nu se gandeste chiar de e obligata prin lege,eu vreau sa-i dau o mana de ajutor fratelui meu pt a putea sa-i creeze fiului sau un viitor mai bun,si pt asta a-r vrea sa-l lase la mine pana reuseste el sa se puna un pic pe picioare(acum locuieste intr-o camera in apartamentul mamei),pt a-l putea inscrie la gradinita,scoala si sa-i fac asigrarea i-mi trebuie sa demonstrez ca copilul e in custodia mea si ca sunt eu la persoana responsabila in tot ce priveste copilul,mentionez ca nu vreau sa-l iau in adoptie si nici sa-i i-au fratelui meu dreptul de tata,dat fiind faptul ca-si iubeste copilul si e in stare de orice pt el...vreau sa stiu va rog ce trebuie sa fac,care sunt demersurile necesare...va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 14:18, 27 Ianuarie 2011
Puteti solicita incredintarea copilului catre dvs.
Este nevoie de acordul tatalui si de existenta unor motive temeinice - ex. imposibilitatea tatalui de a asigura ingrijirea copilului, lipsa posibilitatilor materiale, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna - tatal cetatean strain jz31 jz31 Buna ziua, sunt mama unei fetite minore in varsta de 3ani si 3luni. In anul 2011 am divortat de tatal copilului. Custodia ne-a fost incredintata la comun, ... (vezi toată discuția)
Custodie unica solomonalexa solomonalexa Buna ziua, Am intentat proces la sfatul avocatului prin care solicit custodie unica pentru fetita mea de 3 ani si 3 luni. motivele mele sunt ca tatal ei ... (vezi toată discuția)
Buna seara . vreau sa obtin custodie unica asupra copilului meu ... ViolettD ViolettD Buna seara . Vreau sa obtin custodie unica asupra copilului meu care este in vârstă de 10 ani , iar tatăl nu a dat nici un semn că ar fi interesat de ea ... (vezi toată discuția)