avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna - tatal cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna - tatal cetatean strain

Buna ziua,
sunt mama unei fetite minore in varsta de 3ani si 3luni. In anul 2011 am divortat de tatal copilului. Custodia ne-a fost incredintata la comun, conform noului cod de procedura. Copila este in grija mea. Mentionez ca ex-ul este cetatean strain , respectiv libanez. In afara de faptul ca a fost stabilita o pensie alimentara infima, acesta nici pe aceea nu o mai plateste dar are pretentia sa vada copilul de cate ori vrea el. Nu m-am opus si l-am lasat sa o vada de cate ori a dorit, nerespectand orarul stabilit de judecator. I-am dat declaratie notariala cum ca sunt de acord cu sederea lui pe teritoriul tari-pt obtinerea vizei. Dupa ce a obtinut viza de resedinta ptr 5 ani (fiind membrul de familie al unui cetatean roman) si eu neavand obiectii, individul a incetat orice fel de plata si in plus invoca faptul ca nu mai are serviciu. In prezent eu nu cunosc adresa lui de domiciliu, nu stiu daca este sau nu angajat, nu am absolut nici un fel de cunostinte despre activitatile lui. In plus ma ameninta frecvent ca-mi va parea rau ca am divortat de el si ca-mi va lua copilul. Va rog sa ma sfatuiti ce pot face ptr a obtine custodia copilului si cum ma pot asigura ca nu-mi va rapii copilul si ca-l va trece fraudulos granita. Multumesc anticipat! Imi cer scuze pt eventuale greseli de ortografie sau gramaticale - sunt multe de povestit .
Puteti deschide o noua actiune pentru custodie exclusiva motivata tocmai de aspectele aratate.
Nu cred ca veti avea sanse cu o custodie exclusiva, nefiind motive temeinice in acceptiunea legii pt a exercita singura aceasta custodie.

Va puteti insa adresa Autoritatii pt Straini pt a va comunica adresa indicata in permisul de sedere si Inspectoratului teritorial de munca pt a va indica un loc de munca al acestuia.

Puteti pune in executare silita hotararea pe care o aveti si puteti depune plangere penala pt abandon de familie.
Autoritatea parinteasca este exercitata de catre unul dintre parinti cand exista motive temeinice.

Unul dintre motivele temeinice il poate constitui lipsa de comunicare intre soti, cu privire la deplasarile copilului in strainatate, retinand faptul ca tatal copilului va locui in strainatate.

Instanta de judecata va dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata de catre unul dintre parinti raportandu-se la interesul superior al copilului, care nu trebuie sa fie afectat de relatia tensionata dintre parinti.

Coroborand acest aspect cu faptul ca tatal a dat dovada de dezinteres , de superficialitate in exercitarea atributiilor parentale, neplatind pensia de intretinere, neasigurand subzistenta copilului, neacordandu-i sprijin, din punct de vedere emotional, instanta de judecata poate ajunge la concluzia ca este in interesul superior al copilului ca mama sa ia deciziile majoare din viata copilului, tatal fiind absent din viata de familie.

Asadar,prin probatoriile administrate trebuie sa demonstrati conduita defectuoasa a tatalui, cu privire la cresterea si educarea copilului.

In probatiune, uzati de proba testimoniala cu doi martori , inscrisuri, interogatoriu si ancheta psihosociala.

Instanta de judecata poate proceda la ascultarea copilului in camera de consiliu, in scopul aflarii vointei sale.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva. buna ziua. am nevoie de un avocat pt obtinerea custodiei exclusive ... evelinebloos evelinebloos Buna ziua. Am nevoie de un avocat pt obtinerea custodiei exclusive a fetitei mele minore. Tatal este de acord cu aceasta actiune a mea deoarece avem ... (vezi toată discuția)
Custodie minor tsandu23 tsandu23 pot obtine custodia copilului de 3 ani eu traind in concubinaj cu mama lui ?? (vezi toată discuția)
Custodie oana_veciunca oana_veciunca am un copil de 5 luni , nu mai sunt cu tatal acestuia, nu am fost nici casatoriti iar acuma l-am dat in judecata pe tatal copilului pentru custodie....la ... (vezi toată discuția)