avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva. Buna ziua. Am nevoie de un avocat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva. Buna ziua. Am nevoie de un avocat pt obtinerea custodiei exclusive ...

Buna ziua.
Am nevoie de un avocat pt obtinerea custodiei exclusive a fetitei mele minore.
Tatal este de acord cu aceasta actiune a mea deoarece avem probelme cu actul de nastere a fetitei ( numele noastre sunt scrise gresit in certificatul ei de nastere) si nu ii pot face pasaportul .
Fetita are dubla cetatanie egipteana-romana ( tatal este cetatean egiptean ).
Cel mai recent răspuns: evelinebloos , utilizator 20:26, 17 Aprilie 2022
Buna ziua,

Instanta de judecata va lua act de intelegerea partilor, insa, in probatiune, posibil sa audieze martori, pentru a observa daca exista motive intemeiate pentru a fi stabilita aceasta forma de exercitare a autoritatii parintesti.
Practica instantelor de judecata, in imprejurarea sus expusa, nu este unitara, uniforma.



În primul rând, trebuie îndreptată eroarea materială din certificatul de naștere. Apoi, evident, trebuie mers în instanță, cu martori etc. Custodia exclusivă se acordă numai pentru motive temeinice, din care să rezulte că tatăl nu poate, nu vrea sau nu este capabil să contribuie la creșterea copilului.
Numele eronat din certificatul de nastere se corecteaza pe cale administrativa, nefiind motiv de solicitare a unei autoritati exclusive. Pentru demersurile in sine ca si pt eliberararea pasaportului tatal cetatean strain va poate da o procura.

Chiar daca parintii sunt de acord cu autoritatea parinteasca exclusiva, trebuie sa stiti ca aceasta este o exceptie de la regula, regula reprezentata de custodia comuna. Fiind o exceptie, iar instanta fiind obligata prin lege sa vegheze asupra interesului superior al copilului, este foarte posibil ca instanta - din oficiu - sa ordone probe si sa verifice exact situatia spre a aprecia daca solicitarea dvs este sau nu in interesul copilului.
Cred ca este mai usor sa ii fac pasaportul fetitei prin obtinerea custodiei . Tatal nu isi poate modifica numele din actul de identitate si nici din pasaport . Certificatul de nastere romanesc este un act transcris , tradus dupa cel egiptean . Practic , el nu este tatal copilului meu in acte. Nu stiu cum as putea sa ii fac pasaportul fetitei.
Si numele meu apare gresit in certificatul ei de nastere , dar eu pot demonstra cu buletinul k eu sunt mama fetitei .
El apare acum cu o litera in minus la numele lui si din cauza aceasta nu ii putem face pasaportul .
Ce pot face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor fara divort? tifa tifa Se poate solicita custodia minorului, fara sa se fi cerut si divortul? Parintii minorului sunt casatoriti si separati, iar tatal solicita doar custodia ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane a copilului cu mama cetatean roman Zawadi Zawadi Sunt cetatean roman care locuieste in Danemarca si care inca se afla in posesia unui buletin de identitate romanesc. Am un copil nascut in danemarca, al carui ... (vezi toată discuția)
Custodia fetiței mele Nitu Costina Adelina Nitu Costina Adelina Pot obține custodia fetiței mele,deși e pe numele tatălui ,Menționez nu suntem căsătoriți și fetitaare 5 luni (vezi toată discuția)