avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hãrþuirea moralã la birou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hãrþuirea moralã la birou

Bună ziua,
Vreau să ştiu şi eu dacă pot să-mi dau directorul în judecată pentru hărţuire morală.Povestea mea este următoarea: împlinesc luna viitoare 50 de ani, am făcut o facultate pe care am absolvit-o în 1985 şi de atunci am încercat tot timpul să mă perfecţionez crezând că te poţi angaja şi fără pile în această ţară. În urmă cu cinci ani m-am angajat la o societate de salubrizare urbană şi după 2 luni directorul a fost schimbat pe motive politice.Încă de la început noul director m-a şi luat la întrebări dacă ştiu să lucrez cu calculatorul, dacă ştiu să umblu pe internet etc. Am răspuns afirmativ şi mai târziu mi-am dat seama că numai 3 persoane ştiam aşa ceva, restul fiind bâtă.După 2 ani s-a înfiinţat un nou birou şi nu avea pe cine să pună şef.Atunci m-a chemat şi mi-a impus postul de şef birou cu perioadă de probă de 90 de zile. În toată această perioadă am organizat activitatea biroului care era destul de complexă, nu am întârziat niciodată ba am mai stat şi peste program, eram foarte mândră că pot să-i arăt de ce sunt în stare. La finele celor 90 de zile însă îmi spune că nu este încă edificat asupra capacităţii mele de conducător de birou şi că mă numeşte în funcţie de şef birou cu delegaţie pe o perioadă de 6 luni, apoi au mai urmat 6 luni şi tot aşa până s-au făcut 3 ani.În toată această perioadă am avut cel mai mic salar dintre şefii de birouri dar singurul care avea încărcare de 100%.După 3 ani mă cheamă în birou la el şi mă întreabă unde vreau să mă mute ca simplu inginer pentru că în locul meu va veni cineva cu culoare politică, alta decât a lui şi mă schimbă pentru că aşa vrea el.M-am simţit ca o cârpă cu care a şters pe jos 3 ani şi acum o aruncă.Vreau să-l dau în judecată pentru hărţuire morală dar înainte vreau un sfat, mi-l poate da cineva?
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 16:19, 27 Ianuarie 2011
schimbarea postului poate avea loc numai cu acordul dumneavoastra. puteti refuza oferta sefului. in speta nu cred ca este vorba de o hartuire morala.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs post functionar public s.stefan s.stefan Buna ziua, De 5 ani suplinesc un post de sef birou intr-o institutie publica. Acum postul a fost scos la concurs insa dosarul meu a fost respins pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Umilință, hărțuire la locul de muncă olive75 olive75 Umilință, hărțuire la locul de muncă. Bună ziua, lucrez într-un birou cu mai multe colege la o instituție de stat- bugetari. De vreo 2 ani șefa de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua pentru hartuirea morala la munca se poate face ceva ... Roxyfeio Roxyfeio Buna ziua pentru hartuirea morala la munca se poate face ceva legal ? Am vorbit la serviciu si mi-au cerut probe audio,m-au facut mincionoasa chiar,dar de ... (vezi toată discuția)