avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Umilință, hărțuire la locul de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Umilință, hărțuire la locul de muncă

Umilință, hărțuire la locul de muncă.
Bună ziua, lucrez într-un birou cu mai multe colege la o instituție de stat- bugetari. De vreo 2 ani șefa de birou se poartă foarte urât cu mine, dacă o întreb ceva legat de sarcini de servici îmi răspunde foarte supărată ”ce nu înțelegi”, pune mâna și citește, Ok, dar șeful are rolul de a da explicații suplimentare dacă este cazul subalternului, să-l îndrume.
Dacă redactez un document scris, legat de servici, trebuie avizat de ea. Când îi prezint documentul mi-l corectează de 4-5 ori, precum că nu este bine întocmit, numai ca să mă umilească, inversează câteva cuvinte între ele, mută virgula în altă parte și spune că așa e bine. Redactez din nou documentul cum l-a corectat ea și îl prezint iarăși la șefa de birou. Acuma se apucă iarăși și corectează, spunând că nu sună bine, (dar a fost corectat de ea). Problema acesta cu corectarea documentului se repetă uneori și de 5 ori, numai să nu fie cum am scris eu.
Dacă vede că eu am o idee mai bună de cât ea, în rezolvarea unor probleme, de asemenea începe să mă umilească. Cu celelalte colege se poartă foarte frumos.
În această perioadă într-o zi mi-a luat computerul de pe birou, care era mai performant și a pus pe celelalte colege să-mi aducă din alt birou, un computer vechi, care lucrează foarte încet și se blochează uneori, numai să râdă de mine.
Dacă merg la director, este pe aceeași lungime de undă cu șefa mea de birou și nici nu vrea să mă asculte, probabil o să caute și mai multe motive, să-mi arate că eu am greșit. De multe ori m-a amenințat față de colege că la evaluare va avea grijă să-mi dea notă mică. Colegele cred că sunt puse tot de ea (șefă) ca să mă umilească, au făcut referire și la felul cum mă îmbrac tot ca să mă jignească. M-am săturat de umilințele lor. Aș face o reclamație dar nu știu unde, colegele sunt unite și nu vor să recunoască faptul că m-au jignit.
Dacă mă puteți ajuta cu un sfat, cum să procedez ca să rezolv situația aceasta de umilință din partea colegelor din birou, care durează de vreo 2 ani.
Există vreo instituție care o poate sancționa pe șefa de birou, șă își schimbe comportamentul ? Aproape în fiecare zi mă umilește, mă hărțuiește ?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2024
olive75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 15 Februarie 2024
Nicio institutie nu o poate face sa isi schimbe comportamentul , dar de sanctionat pentru hartuire da exista .

Cititi acest ghid
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, de curând am ocupat un post prin concurs într-o ... Florina2023 Florina2023 Bună ziua, Sun angajat într-o instituție de stat. Problema este legata de superiorul acestei instituții, persoana care se comporta urât, ma ... (vezi toată discuția)
Abuz de functie dora_il dora_il hartuire morala si comportament preferential ,luare de atributii (vezi toată discuția)
Jignire la telefon soniamarcel soniamarcel Buna ziua, In cursul zilei de ieri am fost sunata de sotia unui coleg de al meu de serviciu si jignita ca sunt amanta acestuia, ca sunt ..... m-a jignit f ... (vezi toată discuția)