Buna ziua.Acum 16 luni am vandut masina unui cetatean din Urziceni care nici pana acum nu a venit sa facem actele. Am facut acte de mana, am o copie a cartii de identitate (buletinului) si nr de telefon a respectivului. Cartea de identitate a masinii este la mine. Am inteles ca o pot radia fara a fi nevoie si de prezenta respectivului, dar mai repede as fi interesat sa stiu daca pot obtine masina inapoi, bineinteles returnandu-i banii si cum sa procedez. Sunt interesat de recuperarea acesteia deoarece doresc sa ma inscriu cu ea in programul "Rabla" (MASINA ESTE FABRICATIE 1983) si chiar daca returnez cei 1100 lei primiti pe ea, tot mai raman cu 2900 castig. Va multumesc.
Se poate radia fara prezenta actualului proprietar , intrucat ati instrainat-o.
Contractul de vanzare-cumparare este unul consensual ,nu solemn , si este valabil incheiat.
Actul sub semnatura privata este valabil incheiat, are forta juridica , astfel incat dvs nu puteti cere restituirea masinii. dvs.
Nu mi se pare corect, din partea dvs sa faceti acest lucru.Chiar daca ati facut doar un act de mana, este un act sub semnatura privata, act cu valoare juridica.In ce priveste radierea autoturismului, ar fi mai bine sa contactati noul proprietar si sa incercati sa va intelegeti in ce priveste transferul de proprietate.
buna ziua ,
in ce priveste radierea daca aveti actele o puteti radia si singur ,dar daca sunteti serios o data ce ati intocmit un act sub semnatura priviata de vinzare cumparare cum sa mai ceretiacum sa va fie restituita masina cu plata pretului ,trebuia sa va ginditi atunci .