Am vandut un autoturism dar nu am facut decat o chitanta de mana,iar acum proprietarul refuza sa facem actele,ce pot face pentru a o radia din circulatie? Va multumesc
Asa se intampla de cele mai multe ori, de accea este bine ca in momentul vinderii unui autoturism , sa intocmiti neaparat contractul de vanzare cumparare. Banuiesc ca nu ati oprit nici un act al autoturismului. Fara actele masinii in original si fara placutele de inmatriculare, nu puteti obtine radierea acesteia. Notificati l in scris. In cazul in care nici atunci nu se prezinta pentru a perfecta actele de vanzare -cumparare, singura solutie ar fi sa introduceti actiune in instanta.
Buna ziua !
Daca aveti incheiat un contract de vanzare cumparare "de mana ", adica sub semnatura privata,- trecand in el partile, datele de identificare ale partilor, obiectul vanzarii cu datele de identificare( masina cu serie caroserie, model, tip, an fabricatia, etc.), pretul, este semnat si datat de ambele parti - atunci puteti sa- l actionati in instanta pentru a- l obliga sa perfecteze actele.
Cu stima !
Radiere autoturism
ignat_adi
Am avut o masina pe care am vandut-o in ianuarie 2014 cu contract de vanzare cumparare facut de mana fara sa fie inregistrat nicaieri. Cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)