avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Judecatorii,mai presus de lege!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Judecatorii,mai presus de lege!

Un judecator poate fi acuzat de abuz in serviciu sau neglijenta in serviciu?(referitor la atitudinea si actiunile din timpul judecarii unui dosar!?)
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 22:23, 27 Ianuarie 2011
binenteles
Din cîte știu aceste „fapte” trebuie „judecate” de CSM dar, cum corb la corb nu își scoate ochii, mai greu vom vedea un judecător sancționat. Dovezile trebuie să fie zdrobitoare. Pot fi acuzați de fapte de corupție și chiar arestați. Totuși, nu trebuie uitat ca judecătorul este suveran în sala de judecată și nu am văzut niciunul luând la palme pe nimeni, dar am văzut destui lipsiți de bun simț.
Daca vi sa intamplat ceva ilegal,in sala de judecata,relatati fapta,,doar as ava putem spune.

In rest,trebuie dovezi fooarte tari,ca se se ajunga la asa ceva...adica,la ceva penal.
Multumesc!Ma pune in dificultate calitatea de ,,functionar,, si,,functionar public,,.Judecatorii sunt functionari?!
Da. Oricine indeplineste o insarcinare de serviciu este considerata functionar . Din Codul Penal


Art. 147. - Prin "functionar public" se intelege orice persoana care exercita permanent sau temporar, cu orice titlu, indiferent cum a fost investita, o insarcinare de orice natura, retribuita sau nu, in serviciul unei unitati dintre cele la care se refera art. 145.

Prin "functionar" se intelege persoana mentionata in alin. 1, precum si orice salariat care exercita o insarcinare in serviciul unei alte persoane juridice decat cele prevazute in acel alineat.


Ce actiuni a facut judecatorul mai precis?

Alte discuții în legătură

Cât durează redactarea motivării unei hotărâri judecătoreşti, fără a avea acces la dosar ? zxc1 zxc1 Aş dori să ştiu cât durează ca un judecător să motiveze o Hotărâre judecătorească ? Aştept de pe 29.10.2015, dar această motivare nu a fost ... (vezi toată discuția)
Insulta unui judecator ContSters152830 ContSters152830 Buna ziua, Am si eu o intrebare, si anume ce risc daca insult un judecator in sala de judecata? Amenda, dosar penal? In baza carui articol din codul ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu? nu, pt ca se poate remedia in caile de atac aidu aidu Si procurorul, si judecatorul de camera preliminara au motivat ca judecatorul parat nu a savarsit abuz in serviciu, intrucat incalcarile procedurale pot fi ... (vezi toată discuția)