avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda parcare

Firma mea a primit de la Politia comunitara un proces-verbal de constatare contraventie cu amenda pentru parcare pe locul altuia. Problema este ca fapta cica s-a petrecut in iulie 2010 dar ei au emis pr.verbal abia in ian.2011 pentru ca nu au identificat decat acum firma careia ii apartine masina. Nu au iesit din termenul de 6 luni de prescriere, insa in acest pr.verbal nu apare nici un martor mentionat, nu apare desigur nici semnatura contravenientului si ceea ce e si mai ciudat nici nu e mentionat modul cum se dovedeste comiterea faptei. Trebuie crezut "pe cuvant" agentul constatator? Nu trebuia facuta o poza sau ceva? Daca s-a facut poza nu trebuia sa mentioneze asta in procesul-verbal?
In aceste conditii credeti ca avem sanse sa ni se admita Plangerea la Judecatorie?Multumesc
Cel mai recent răspuns: vsu , utilizator 01:53, 28 Ianuarie 2011
faceti contestatiei in termen de 15 zile si solicitati depunerea planselor foto ce dovedesc parcarea neregulamentara. in lipsa lor, cereti anularea pv ptr netemeinicie.
Multumesc pentru raspunsul Dvs.!
Insa, pentru ca nu exista siguranta ca instanta imi va accepta contestatia (poate se va depune in instanta poze) si pentru ca platind in 48 ore suma pe care trebuie sa o achitam se injumatateste, pot sa o achit dar in acelasi timp sa o si contest in instanta? Sau faptul ca am achitat-o, imi scade sansele de castig in instanta?
nu va scad sansele, daca veti castiga aveti dreptul sa recuperati suma sau s-o compensati. in schimb daca veti pierde, nu mai puteti plati jumatate
In primul rind, amenzile de la Politia locala nu se injumatatesc daca le platiti in 48 de ore. E posibil sa ma insel, dar asta stiu ca e la rutiera.
Apoi, daca ati primit amenda in termen, va asigur ca e valabila. Au ei grija sa nu treaca 6 luni.
In sfarsit, nu va faceti probleme! Faceti contestatie! Obligatoriu! Este aproape imposibil sa nu existe greseli in PV-ul constatator. Politia locala (fosta comunitara) are filmare video cu masinile parcate neregulamentar. Din acest lucru puteti specula faptul ca nu au fost facute poze la fata locului si ca ei nu pot demonstra ca acea poza a fost facuta la ziua si ora inscrisa pe PV.
In orice caz, trebuie sa contestati PV-ul la judecatorie si veti primi primul termen de judecata dupa minim 6 luni.

In rest, numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda in parcare nesemnalizata Ashrak Ashrak Buna ziua, azi am parcat masina in orasul Medias, pe o parcare administrata de primaria noastra. Parcarea este imensa si in afara de aparatul care elibereaza ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare nutu_mutu nutu_mutu Buna ziua. Am si eu o rugaminte . Am o masina pe care o foloseste cumnatul meu . Am primit in data de 06.07.20011(data postei) un proces verbal de ... (vezi toată discuția)