avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ciclomotoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ciclomotoare

Ciclomotorul este vehicolul, care pastreaza caracteristicile principale ale bicicletei,p si poate fi pus in miscare de forta umana, cu ajutorul pedalelor.
Intrebare: aceste vehicule sunt asimilate cu motocicletele la RCA ? Aceste vehicule trebuie supuse I.T.P.?
In general ce regim au aceste vehicule ?
Cel mai recent răspuns: sode , utilizator 08:36, 18 Aprilie 2008
au acelasi regim juridic ca si bicicletele...nu trebuie inregistrate, inmatriculate, pe cale de consecinta firesc este sa nu fie nevoie de incheierea unui contract de raspundere civila auto, ITP etc.
Din pacate politia nu asa considera, ei cer si asigurare si ITP si inregistrare.
Ce act normativ reglementeaza acest lucru ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bicicleta/scuter electric gigione01 gigione01 Am achizitionat un scuter/bicicleta electrica cu urmatoarele specificatii de pe placuta cu serie: Battery voltage- 48v Maxim power output- 250W Max. Speed ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie auto inmatriculate primarie ariana03 ariana03 Buna ziua, as dori sa stiu daca exista ceva prevederi legale actuale, prin care sa existe obligativitatea autovehiculelor inregistrate la primarie de a avea ... (vezi toată discuția)
Inscriere autoturism la primarie gigione01 gigione01 Am vazut zilele acestea circuland pe sosea un ARO cu numar de inregistrare de la Primarie. Eu am un Oltcit.Dar as vrea sa-mi iau una de teren din strainatate ... (vezi toată discuția)