avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de avocat obligatoriu in proces de divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de avocat obligatoriu in proces de divort?

Am nevoie de avocat obligatoriu intr-un proces de divort,in cazul in care dorim sa se termine cat mai repede "povestea"?Ce se intampla daca ma prezint fara avocat?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:25, 17 Aprilie 2008
dragoste casandra a scris:

Am nevoie de avocat obligatoriu intr-un proces de divort,in cazul in care dorim sa se termine cat mai repede "povestea"?Ce se intampla daca ma prezint fara avocat?

Asistarea de catre avocat in procesele civile este intotdeauna facultativa...
Nu se intampla nimic daca va prezentati fara avocat, dar s-ar putea sa se termine mai repede, daca angajati unul...;)
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
reprezentarea este facultativa in cazul proceselor de divort. Eventual ai putea sa iti angajezi un avocat pentru a te asigura ca iti sunt respectate toate drepturile pe care le ai.
Nu este obligatoriu sa aveti un avocat in procesul de divort. Totusi, un ajutor din partea unui avocat va ajuta mult in procesul de divort mai ales daca este cu partaj, incredintare de minori.
De cele mai multe ori, in practica, se intampla ca pune judele intrebari si nu stiu partile ce sa raspunda sau raspund pe langa. Apoi pleaca spunand ce prost e sistemul nostru de justitie, ce gresit e si ce nedreptatiti au ramas ei.
Nu putem sti, daca in afara de asta, veti avea nevoie de un avocat... ca nu stim despre ce e vorba...
Cred ca un navocat poate grabi lucrurile in unele cazuri, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copii miruna2002 miruna2002 Buna ziua Sunt mama a 3 copii cu varste de 7 ani (fata), 3 ani si 8 luni(baiat) si 5 luni(baiat). Sotul meu a intentat divort, pe motiv ca vrea sa fie liber, ... (vezi toată discuția)
Mai multe detalii despre divort! cosmin_m cosmin_m Buna ziua! Am si eu niste intrebari si sunt recunoscator celor care vor incerca sa imi raspunda. Pentru inceput, este vorba de sora mea, care este casatorita ... (vezi toată discuția)
Despre divort si drepturi. tundyuta tundyuta Buna ziua ! As dori si eu niste sfaturi pt fratele meu , care a intentat divort. Motivele sunt multe, dar pe scurt va spun cum stau lucrurile. Draga lui sotie ... (vezi toată discuția)