avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre divort si drepturi.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre divort si drepturi.

Buna ziua ! As dori si eu niste sfaturi pt fratele meu , care a intentat divort. Motivele sunt multe, dar pe scurt va spun cum stau lucrurile. Draga lui sotie , a plecat in urma cu trei luni in Germania cu contract de munca si dupa nici doua luni s-a intors acasa, dar indragostita de seful ei si recunoscand acest lucru. Binenteles ca a iesit cearta, dupa care au ajuns de comun acord sa divorteze, oricum nu mai avea rost. Tin sa precizez ca au un copil in varsta de 12 ani si doamna nu vrea copilul, motivand ca ii va fi mai bine cu tatal lui, cei drept nu o contrazic,ea si asa nu s-a ingrijit atata de copil, dar sa renunti la el,de dragul unui barbat, chiar mi se pare lipsita de suflet, dar asta e. Ea vrea sa renunte la absolut tot, numai sa se vada plecata cat mai repede, am inteles ca pe 25 iulie va pleca, nu are pretentii la nimic, si-a angajat avocat sa o reprezinte, fratele meu inca nu are avocat, el a intentat divortul, dar nu stiu, sa-si puna si el un avocat? Maine se duc sa semneze un act, precum poate sa vanda locuinta si fara ea, dar fratele meu nu vrea sa-i dea nimic, ea nu a lucrat niciodata, bine ,inteleg ca au facut totul fiind impreuna, dar de ce sa-i dea ceva, lasandu-l pe el si cu copil si cu alte probleme. Nu stiu ce a apucat-o, cand ea cu gura ei a zis ca a dus-o bine cu el, ca in 16 ani de casnicie , nu a luat o palma, ea zice ca lipsea comunicarea, dar nici din partea ei nu a existat, nu spun ca ar fi el un sfant, dar toti cunoscutii il stiu de om muncitor, gatea, facea mancare, calca, si ea se odihnea, cel putin de cand s-a intors nu face altceva decat merge la cumparaturi pt ea , el se trezeste la 5.30 sa faca mancare pt copil, dupa care merge la munca. Intrebata de avocat si de restul lumii, ce are de se comporta asa, ea a spus ca s-a saturat de viata monotona, de viata de familie si vrea sa fie independenta, oricum nu e normala, eu nu mai am ochi sa o vad, dar mi se rupe sufletul dupa copil si dupa fratele meu, pe care l-am vazut plangand ca un copil, aceasta ticaloasa le-a distrus viata. S-a incurcat cu unu de 43 ani, mai batran si se mai si lauda cu aventura ei, povesteste toata ziua despre acel individ, nu stiu cum poate sa se abtina el, dar i-am spus ca nu merita sa-si distruga viata mai mult de atat. Va rog dati-mi un sfat pt el, in legatura cu acel act, sa nu faca vreo greseala, care sa-l oblige la ceva, daca ea pleaca, plecata sa fie, dar sa nu vina cu pretentii.Cum credeti ca ar trebui sa sune acel act, prin care ea ii da voie sa vanda locuinta, dar repet, sa nu aibe pretentii sa-i dea ceva.MUltumesc anticipat si sper ca aveti rabdare sa cititi si randurile mele, m-am cam intins, dar sunt atatea de spus.
Cel mai recent răspuns: grigorascu_mariana , utilizator 14:10, 13 Iulie 2009
tinand cont de situatia expusa, consider ca cel mai indicat este divortul. Ca o idee, cred ca trebuie sa apelati la serviciile unui notar.
buna ziua
cred ca cel mai bine este divortul dar sa fie deacord cu divortul prin care sa fie desfacuta casatoria din culpa comuna cu nemotivarea hotararii sa ii fie incredintat minorul spre crestere si educare fratelui, iar in ce priveste apartamentul sa faca o tranzactie si sa ii ramina fratelui iar sotiei sa ii dea o sulta constind intr/o suma de bani pe care se obliga sa o achite pina la un anumit termen ,de ce sa il vinda copilul are nevoie de o casa unde sa locuiasca cu tatal ...
av Daniela Homeag
MUltumesc pt raspuns.Da cel mai indicat e divortul, nu se poate continua, chiar daca fratele meu poate ca ar fi iertat pe moment, dar i-am spus ca nu va putea trece niciodata cu vederea asa ceva, credeti-ma ca el se gandea sa nu sufere copilul.SI cand am intrebat-o de ce i-a povestit totul, daca avea de gand sa ramana cu familia trebuia sa nege acest lucru, dar ea a venit hotarata sa se desparta, au incantat-o casa si masina si faptul ca acel individ se purta frumos cu ea, e si naiva si dupa parerea mea si retardata, ma scuzati, dar de cand cu povestea asta, nu mai judec normal, ea crede ca tot ce zboara se mananca, dar dupa fapta si rasplata, daca vroia un trai mai bun, trbuia sa se zbata si ea, dar asta e.
"Exista un drept al celui mai intelept,dar nu un drept al celui mai tare"-Andre Gide(Maxime si cugetari)

Normal,fata de faptul ca sotia fratelui si-a angajat avocat si fratele dvs.ar trebui sa faca acest lucru pentru a beneficia de un sprijin profesionist in derularea procesului.
Din punct de vedere al partajului exista prezumtia comunitatii de bunuri in conf.cu disp.art.35 c.fam.Pe acest capat de cerere fratele dvs.,prin avocatul angajat trebuieste sa faca dovada unei contributii majore la achizitionarea bunurilor pentru a beneficia de o cota mai mare de 50% ,in cunatumul in care va fi dovedita aceasta prin probatoriile ce se vor administrate(interogatoriu,acte,martori,expertize).
Problemele de culpa in desfacerea casatoriei se vor solutiona,deasemeni prin administrarea probatoriilor pe acest capat de cerere(acte si martori).
In privinta incredintarii minorului,ati relatat ca nu exista probleme,existand acordul mamei privind incredintarea acestuia catre tata.
Da, au nevoie de o casa, am gresit eu, ca nu am mentionat faptul ca el vrea sa vanda si de rusine si ca nu mai poate sa stea acolo, dar va lua o alta locuinta, deja a contactat o agentie imobiliara, sa-i caute o locuinta in alta zona, credeti-ma ca nu va ramane fara.Si eu la inceput am avut o reactie asemanatoare,dar m-a linistit ulteriorsi mi-era frica sa nu faca vreo depresie, sau sa faca vreo prostie, cum se intampla deobicei di cauza geloziei, dar intotdeauna mi-a spus ca se gandeste la copil, ca nu vrea sa ramana pe drumuri. la inceput a suferi foarte mult din cauza asta, dar acum parca s-a impacat cu ideea si va merge mai departe.Si inca ceva,parintii mei inca nu stiu de povestea asta, deocamdata nu m-a lasat sa le zic, nu vrea reprosuri din partea lor, ai mei nu au fost niciodata de acord sa plece careva la munca afara, spuneau ca asa se destrama familiile si parca aveau dreptate.

Alte discuții în legătură

Bună seara. părinții mei dețin un apartament pe care la înțelegere ... nicoleta 70 nicoleta 70 Bună seara. Părinții mei dețin un apartament pe care la înțelegere cu fratele meu îl voi moșteniri eu. Acum copilul meu trebuie sa rezolve o disputa ... (vezi toată discuția)
Divort,drepturi,obligatii tundyuta tundyuta Buna ziua.Am si eu o intrebare pt fratele meu care e in divort,a ramas cu un copil in grija pana se finalizeaza si sa speram ca va ramane la el,caci cea care ... (vezi toată discuția)
Probleme donatie Betea Betea Am primit un teren prin donatie de la mama si fratele meu, iar eu i-am donat fratelui o casa cu teren aferent, ambele donatii fiind cu clauze de intretinere a ... (vezi toată discuția)