Buna ziua ! As dori si eu niste sfaturi pt fratele meu , care a intentat divort. Motivele sunt multe, dar pe scurt va spun cum stau lucrurile. Draga lui sotie , a plecat in urma cu trei luni in Germania cu contract de munca si dupa nici doua luni s-a intors acasa, dar indragostita de seful ei si recunoscand acest lucru. Binenteles ca a iesit cearta, dupa care au ajuns de comun acord sa divorteze, oricum nu mai avea rost. Tin sa precizez ca au un copil in varsta de 12 ani si doamna nu vrea copilul, motivand ca ii va fi mai bine cu tatal lui, cei drept nu o contrazic,ea si asa nu s-a ingrijit atata de copil, dar sa renunti la el,de dragul unui barbat, chiar mi se pare lipsita de suflet, dar asta e. Ea vrea sa renunte la absolut tot, numai sa se vada plecata cat mai repede, am inteles ca pe 25 iulie va pleca, nu are pretentii la nimic, si-a angajat avocat sa o reprezinte, fratele meu inca nu are avocat, el a intentat divortul, dar nu stiu, sa-si puna si el un avocat? Maine se duc sa semneze un act, precum poate sa vanda locuinta si fara ea, dar fratele meu nu vrea sa-i dea nimic, ea nu a lucrat niciodata, bine ,inteleg ca au facut totul fiind impreuna, dar de ce sa-i dea ceva, lasandu-l pe el si cu copil si cu alte probleme. Nu stiu ce a apucat-o, cand ea cu gura ei a zis ca a dus-o bine cu el, ca in 16 ani de casnicie , nu a luat o palma, ea zice ca lipsea comunicarea, dar nici din partea ei nu a existat, nu spun ca ar fi el un sfant, dar toti cunoscutii il stiu de om muncitor, gatea, facea mancare, calca, si ea se odihnea, cel putin de cand s-a intors nu face altceva decat merge la cumparaturi pt ea , el se trezeste la 5.30 sa faca mancare pt copil, dupa care merge la munca. Intrebata de avocat si de restul lumii, ce are de se comporta asa, ea a spus ca s-a saturat de viata monotona, de viata de familie si vrea sa fie independenta, oricum nu e normala, eu nu mai am ochi sa o vad, dar mi se rupe sufletul dupa copil si dupa fratele meu, pe care l-am vazut plangand ca un copil, aceasta ticaloasa le-a distrus viata. S-a incurcat cu unu de 43 ani, mai batran si se mai si lauda cu aventura ei, povesteste toata ziua despre acel individ, nu stiu cum poate sa se abtina el, dar i-am spus ca nu merita sa-si distruga viata mai mult de atat. Va rog dati-mi un sfat pt el, in legatura cu acel act, sa nu faca vreo greseala, care sa-l oblige la ceva, daca ea pleaca, plecata sa fie, dar sa nu vina cu pretentii.Cum credeti ca ar trebui sa sune acel act, prin care ea ii da voie sa vanda locuinta, dar repet, sa nu aibe pretentii sa-i dea ceva.MUltumesc anticipat si sper ca aveti rabdare sa cititi si randurile mele, m-am cam intins, dar sunt atatea de spus.
Da, trebuie sa isi puna si el un avocat, va trebui sa il ajut in privinta asta, el n-ar mai fi vrut sa cheltuie atata, caci are salariu cat sa-i permita sa traiasca decent dupa ce isi achita cheltuielile si toate cele, dar daca este necesar, asta e, bine , eu i-am sugerat acest lucru, sa nu se culce pe-o ureche ca ea este de acord cu totul si ca renunta la tot, bine la copil renunta fara remuscari, dar in privinta bunurilor, se poate suci si se va ridica cu pretentii, chiar daca acum spune ca nu vrea nimic si ca lasa totul copilului.Ea deja se vede maritata cu acel individ, dar nu vad cum ,caci am inteles ca are familie, si de aceea acum ea renunta la tot, dar daca nu-i iasa pasenta de a deveni mare cucoana si se intoarce?Dar defapt a mai spus, ca daca nu-i merge cu respectivul, atunci ea pleaca in Italia, ca nu mai vrea sa duca lipsa de nimic si vrea sa aibe banii ai, cand i-a sugerat avocatul sa se angajeze aici. a spus ca ea nu lucra pe 4-5 milioane, dar nu stiu ce asteptari are, caci nu are vreo scoala, ca sa aspire la vreun post de conducere, dar ma rog.
Cel mai bine in cazul fratelui dvs este sa isi angajeze un avocat si sa nu semneze nimic fara el.
Trebuie sa dovedeasca in instanta corta sa de contributie la bunurile comune si sa isi solicite drepturile.
buna ziua,sunt recasatarita de 6 ani dar suntem impreuna de 8 ani, fiecare are cate 2 copii din prima casatorie (copiii mei locuiesc cu noi) din timpul casatoriei nu a mai rezultat nici un copil. la inceputul casatoriei am cumparat o casa prin credit ipotecar , dupa ceva vreme am achitat creditul casei ridicandu-i-se ipoteca, acum 3 ani am construit o vila in curtea socrilor care locuiesc intr-o com. apropiata,unde desi am folosit bani numai din veniturile noastre, credite, am facut-o pe numele socrilor, sotul meu spunand ca o so trecem pe numele nostru la anul. pentru a construi vila am ipotecat casa in care locuiam (din mun. rosiorii de vede) si am mai facut la tara un garaj si gard zidit pt toata curtea. din C.A.R. am cumparat un loc de casa pentru care deocamdata nu avem decat o chitanta de mana. acum ca a terminat de platit pensia alimentara pentru copiii lui care au impinit 25 de ani (ultima luna a fost iunie 2009) vrea sa ne despartim, nu vrea sa vindem casa ipotecata, dar nici nu vrea sa plateasca parte din rata care este de 1000 RON si doreste ca aceasta casa sa o ia banca ,spunand ca el are unde sa se duca. creditul este facut pe numele lui, dar eu sunt coplatitor. ce as putea face in acesta situatie, pt ca nu pot plati singura toata rata caci am in intretinere pe cei doi copii ai mei care sunt la liceu.
Probleme donatie
Betea
Am primit un teren prin donatie de la mama si fratele meu, iar eu i-am donat fratelui o casa cu teren aferent, ambele donatii fiind cu clauze de intretinere a ... (vezi toată discuția)