avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mai multe detalii despre divort!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mai multe detalii despre divort!

Buna ziua! Am si eu niste intrebari si sunt recunoscator celor care vor incerca sa imi raspunda. Pentru inceput, este vorba de sora mea, care este casatorita cu un barbat mai invarsta ca ea. Sunt casatoriti de aproximativ 3 ani, si au deja 2 copii! Poblema este ca pe zi ce trece se inteleg tot mai putin si sora mea se gandeste la divort! Eu sunt in strainatate, si vrea sa ma duc sa o ajut (parintii nu o pot ajuta), dar intai vreau sa stiu cam cat poate dura acest divort si daca v-a putea parasi tara!
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 12:29, 6 Mai 2009
Mai bine ai ajuta sa se inteleaga si sa treaca peste ....
ar putea dura maxim4 luni,dar se termina in sept oct pt ca de la 1 iulie3 e vacanta jud,va putea parasi tara dand procura speciala unui avocat
Deci eu nu am cerut sfatul unui psiholog, ci unui avocat, faza cu impacatul nu tine, e diferenta aprape de 20 de ani intre ei, e mult prea mult, in plus respectivul are si probleme cu alcoolul, are 2 copii din alta casatorie (a fost casatorit de 3 ori) si inca unul caruia ii plateste pensie alimentara sau cum se cheama! La divort daca ambii copii sunt minori (o fata si un baiat), tatal va lua un copil si mama unul? Cum se v-a intampla? Si in ceea ce priveste dreptul de a parasi tara, daca copilul (copii) ii sunt incredintati mamei prin hotarare irevocabila, mai este nevoie de semnatura tatalui?
nu instanta incredinteaza de obicei copii mamei,dc are loc de munca,dc are un dom stabil chiar cu chirie,se stabilestedc vreti pensie de intretinere,1/3 sau 1/4 din venitul sotului,nu dc ii sunt incredintati nu are nevoie de semn tatatul
Nu putem sti cat va dura un proces privind desfacerea casatoriei prin divort...intrucat exista si copii minori , si trebuie sa se dispune si incredintarea acestora , in urma anchetei sociale , (precizand si pensia de intretinere aferenta).....

Daca se va solicita , chiar in cadrul acestui proces partajarea bunurilor dobandite de la data casatoriei , sau
va exista buna invoiala , un partaj conventional , notarial....Aceste aspecte nu sunt mentionate de dvs in mesaj.

Insa pt celeritate desfacerii casatoriei , a incredintarii , problema partajului poate fi solutionata oricand , intrucat actiunea este una imprescriptibila.

Reveniti cu precizari.





Alte discuții în legătură

Cui raman copii? manutzu manutzu Buna ziua! Imi puteti va rog da cateva sfaturi in urmatoarea problema: sora mea este casatorita de 10 ani iar in urma casatoriei au rezultat 2 copii unul de ... (vezi toată discuția)
Pretul unui divort mai complex niculinu niculinu Buna dimineata, Pentru situatia de mai jos, cam cat ar costa un avocat? Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj Mugur1810 Mugur1810 Buna ziua, sotia mea vrea sa divorteze impotriva vointei mele. Aceasta casatorie are 13 ani si un copil in varsta de 12 ani. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa fie ... (vezi toată discuția)