avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termenul de prescriptie a amenzilor contraventionale
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termenul de prescriptie a amenzilor contraventionale

In 2005 am primit o amenda de circulatie pe care am achitat-o la vremea respectiva dar am pierdut chitanta.La sfarsitul anului 2010 mi-a fost blocat cardul pt aceea amenda.Imi puteti spune daca o amenda se prescrie si in ce conditii.Va rog sa-mi spuneti ce as putea sa fac .


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:23, 29 Ianuarie 2011
se prescrie in doi ani pt amenzi iar termenul general pt civil este de trei ani. ati depasit cu brio termenele. primaria tb sa va trimita instiintari ca aveti ceva de plata. se contesta in instanta/. tb sa vedeti cand a ajuns in debit la primarie amenda si pe e baza vi s-a blocat contul. mentionez ca orice proces amana prescriptia cu perioada de desfasurare a procesului.
Procesele verbale de contraventie sunt inaintate de catre institutia care a aplicat amenda catre serviciul financiar. Acesta trebuie sa treaca la executarea creantelor. Considerandu-se ca este o obligatie fiscala, termenul de prescriptie este de 5 ani de zile. Termenul de prescriptie de 5 ani incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui în care s-a nascut creanta fiscala.

Probabil un functionar s-a trezit dupa atata timp ca expira termenul si a procedat la masurile despre care faceti vorbire.

Cu siguranta ati primit si o adresa acasa prin care vi se aduce la cunostinta faptul ca v-a fost blocat contul la banca.
Daca reusiti sa faceti rost de chitanta (prin solicitarea acesteia de la institutia unde ati platit), puteti formula contestatie la executare.

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
Marian Senchiu, Avocat
Mergeti la institutia bancara la care ati platit amenda si solicitati acesteea eliberarea unui duplicat dupa chitanta pe care apoi il prezentati.
Amnezile in conformitate cu disp.art.128 cod fiscal se precriu in 5 ani ,care se calculeaza,incepand cu data de o1o.o1. a anului urmator celui in care ati fost sanctionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriere amenzi sabrina__cr sabrina__cr Cunostiinta are ameniz d e 300.000 lei ultima primita in 2010 nu are bunuri sau loc dee munca de pe urma caruia sa ii poata f retinuta o anume suma ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala mvasile mvasile buna, am si eu o amenda contraventionala de vro 5 mil vechi la primarie pt vitrza:D....nu stiti daca se prescrie cumva:D:D:D (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)