avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit pe profit sau pe venit?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit pe profit sau pe venit?

Buna ziua !Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca am facut o gogoasa mare sau nu .Am infiintat un SRL , am optat pentru impozit pe profit ....iar acum contabila imi spune ca era mai bine sa optez pentru impozit pe venit.Care sunt avantajele /dezavantajele fiecarei optiuni?Obiectul de activitate este (catering )alte produse de alimentatie....Va multumesc anticipat
Au formule de calcul diferite, adica impozitul pe profit e 16% din cifra de afaceri minus cheltuieli, pe cand impozitul pe venitul microintreprinderilor e 3% din cifra de afaceri. Ca sa fie microintreprindere societatea trebuie sa indeplineasca anumite conditii: intre 1 si 9 angajati, venituri sub 100000EUR, peste 50% din cifra de afaceri rezulta din alte servicii inafara de consultanta si management.

Anul asta impozitul pe venitul microintreprinderilor e 2,5%. Exista un prag in care cele doua impozite sunt egale, diferentele avantajand una din forme. Daca notam cifra de afaceri cu A si cheltuielile cu B, pragul e dat de ecuatia 16%(A-B) =2,5%A. Dupa niste calcule ajungi la A=32/27B (adica aprox. 1,1815B).

Sub pragul asta e indicat sa optezi pentru impozit pe profit, iar peste, pentru impozit pe venit, cu conditia sa indeplinesti si celelalte criterii mentionate.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator
1.1815 Ron?
Daca cifra de afaceri depaseste 1,1815 * cheltuieli , impozitul e mai mare pe profit si trebuie ales impozitul pe venit.

tinaval11 a scris:
1.1815 Ron?

Asta ar fi culmea... De unde cifra de afaceri de nici 2 lei?
andreea, cred ca am raspuns degeaba, ne lovim de busteni...

Alte discuții în legătură

Infiintare srl. intrebari dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, In primul rand am fost placut surprins sa vad ca exista si in Romania forumuri bine puse la punct. Felicitari webmasterului. Suntem 2 asociati ... (vezi toată discuția)
Plafon impozit pe profit RodiZ RodiZ Conform legislatiei, o microintreprindere trece de la plata impozitului pe venit la cel pe profit dupa atingerea pragului de 65000 eur cifra de afaceri sau ... (vezi toată discuția)
Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)