avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Constructorul este autoritate publica?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Constructorul este autoritate publica?

Investitorul refuza sa-mi puna la dispozitie procesul verbal de receptie finala a unui bloc de locuinte constrtuit din fondurile statului, bloc in care sunt proprietar al unui apartament.
Pot solicita constructorului acest document, stiind ca acesta este o soc.pe actiuni cu capital privat, dar un exemplar al pv receptie finala, conform L273 se gaseste in arhiva sa?
Multumesc pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: dina999 , utilizator 20:00, 17 Aprilie 2008
Puteti solicita! Nu va opreste nimeni sa solicitati. :)
De ce refuza sa vi-l puna la dispozitie? Ati platit intreaga suma din contract?
Multumesc pentru raspunsul promt.
Am achitat integral locuinta, blocul, insa, a ramas neterminat, ma precis fara lift - desi are 8 etaje. Apartamentele s-au vandut cf.D/L 61/90 si HG 608/90 cu o clauza speciala, care intre timp a devenit abuziva, prin care cumparatorul se obliga la achitarea unor eventuale diferinte rezultate cu ocazia executarii lucrarilor ramase de terminat. Investitorul RAEDPP nu-si mai recunoaste obligatiile, refuza finalizarea lucrarilor, a incasat si toti banii, dar a pastrat un drept de creanta de la fiecare proprietar, prin ipoteca inregistrata pe baza clauzei din contracte si... situatia dureaza de 16 ani, prea mult pentru a mai fi acceptata. Din corespondenta personala cu aceasta regie rezulta ca nu poate renunta nici la ipoteca deoarece Consiliul local - finantatorul, refuza sa elibereze procesul verbal de receptie finala. Am urmat procedurile cf. L544/2001 si acum sunt in judecata la sectia contencios administrativ, dar sunt disperata ca se taraganeaza prea mult cu amanari, exceptii, cam suspect si atunci vreau sa "alertez" putin constructorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atentat la proprietate, la sanatate, abuz de functie dina999 dina999 Este legal ca o institutie a statului sa mentina, pe termen nelimitat, o ipoteca a unui imobil vandut cu o clauza prin care recunoaste ca mai are lucrari ... (vezi toată discuția)
Asociatiunea in participatie intre proprietar teren si constructor, superficie, ipoteca, scrisori garantie, raspundere examinataprofund examinataprofund Buna ziua, Ca si proprietar al unui teren intravilan pe care detin un imobil vechi, intentionez sa ma asociez cu un constructor pentru construirea unui ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a unui imobil lustelu lustelu Sintem proprietarii unor apartamente intr-un bloc nou,constituiti intr-o Asociatie de Proprietari legal infiintata. Dezvoltatorul refuza predarea Cartii ... (vezi toată discuția)