avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atentat la proprietate, la sanatate, abuz de functie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atentat la proprietate, la sanatate, abuz de functie

Este legal ca o institutie a statului sa mentina, pe termen nelimitat, o ipoteca a unui imobil vandut cu o clauza prin care recunoaste ca mai are lucrari ramase neterminate la imobilul respectiv, iar cumparatorul, 36 proprietari de apartamente ai unui bloc cu 8 etaje, accepta plata numai a diferentelor de pret a materialelor, diferentelor de tarife si retele de salarizare numai dupa terminarea acelor lucrari, asa cum este mentionat in clauza?
Concret: primaria Constanta vinde in anul 1992 un bloc de locuinte cf. D/L 61/1990 in conditiile mentionate si nici pana in anul 2007 nu a terminat blocul, ramanand de instalat instalatia de ascensor, asa cum reiese din anexa 2 a procesului verbal privind terminarea lucrarilor, incheiat in anul 1994 si pus la dispozitie abia in anul 2007, cu ajutorul L544/2001, in conditiile in care 33 de proprietari au si achitat acele diferente. Nu exista proces verbal de finalizare a lucrarilor, nu exista, sau nu se vrea sa ni se dea cartea tehnica cladirii, primaria refuza instalarea ascensorului si reclama expirarea termenului de garantie de 10 ani. Daca constructia este neterminata, se poate vorbi de termen de garantie? Ce obligatie are Primaria fata de cumparatori in conditiile in care sunt evidente: atentat la sanatate, atentat la proprietate, abuz in modificare unui proiect, a devizului de executie, iar pretul achitat de fiecare cumparatori, comparandu-se, in oglinda, este acelasi cu cel achitat de proprietarii de apartamente din blocurile alaturate, 2 la nr., din vecinatatea imediata, la care receptia de terminare a lucrarilor, cu aceeasi clauza, s-a facut tot in anul 1992, diferenta constand doar in faptul ca, aceste blocuri cu 6 si, respectiv, 7 etaje au lift de la inceput dar noi nu?
Va multumesc pentru un eventual raspuns,
Este prea tarziu pentru a cere, prin instanra, montarea instalatiei de ascensor, avand in vedere situatia data si nr de 15 ani trecuti de la acceptarea clauzei?
Se poate intelege ca Primaria este coproprietara la intreg blocul, sau cu fiecare proprietar de apartament, in conditiile in care mentine o ipoteca?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:26, 13 Decembrie 2007
ipoteca are o prescriptie de 10, 20- 30 ani:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructorul este autoritate publica? dina999 dina999 Investitorul refuza sa-mi puna la dispozitie procesul verbal de receptie finala a unui bloc de locuinte constrtuit din fondurile statului, bloc in care sunt ... (vezi toată discuția)
Chiriasul nou in bloc vechi de stat ,participa la cheltuielile reparatiei, terasei savuvirgil savuvirgil Buna seara ! M-am mutat de 2 luni ,intr-un bloc construit in anul 1981,ca chirias cu contract la stat. Terasa blocului nu a fost reparata nici-odata in acest ... (vezi toată discuția)
Punere in functiune lift bloc nou NicoletaLazar NicoletaLazar Buna ziua! Am cumparat anul trecut un apartament intr-un bloc nou. Imobilul are 5 etaje + mansarda. Ultimele trei sunt trecute in acte 4E+EM+M. In oferta de ... (vezi toată discuția)