Buna ziua!
Am cumparat anul trecut un apartament intr-un bloc nou. Imobilul are 5 etaje + mansarda. Ultimele trei sunt trecute in acte 4E+EM+M. In oferta de vanzare era trecut ca blocul este prevazut cu ascensor. In contractul de VC scrie ca "dezvoltatorul se obliga la instalarea liftului".
A trecut termenul prevazut. Acum, la presiunile unui proprietar, dezvoltatorul a inceput sa monteze liftul. Insa, a solicitat ca de punerea in functiune a ascensorului sa se ocupe, adica sa plateasca Asociatia de proprietari.
Este corect din punct de vedere juridic sa plateasca proprietarii punerea in functiune a liftului, atat timp cat ei au cumparat un apartament intr-un imobil nou, dar care ar fi trebuit sa fie prevazut de la inceput cu asa ceva si nu au facut decat sa-l pasuiasca pe dezvoltator?
Daca da, ma puteti ajuta cu legea in care este prevazut acest lucru si in cazul blocurilor noi, ca sa intelegem? Daca nu este corect si dezvoltatorul incearca doar sa se foloseasca de Asociatia de Proprietari ca sa scuteasca niste cheltuieli, ce argumente juridice am putea sa-i aducem, astfel incat sa refuzam plata punerii in functiune si sa-l obligam sa plateasca el?
In fond, in momentul in care am cumparat apartamentul, blocul trebuia sa fie deja dotat cu lift, adica sa fie functional. Credem ca nu a facut decat sa amane momentul instalarii ca sa predea responsabilitatea punerii in functiune catre asociatia de proprietari.
Atat timp cat contractul de achizitie bun imobil prevede concret obligatia dezvoltatorului sa instaleze liftul,dar acesta solicita locatarilor sa suporte c/v instalare,notificati oficial dezvoltatorul cu obligatia asumarii si materializarii obligatiei contractual asumate -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Lift
rebell_rose
Buna ziua,
Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: Intr-o asociatie de proprietari ( o singura scara de bloc cu 14 ... (vezi toată discuția)