avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numere rosii pe perioada procesului de taxa auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numere rosii pe perioada procesului de taxa auto

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista posibilitatea legala ca pe toata perioada solutionarii unei actiuni de recuperare a taxei auto, de la depunerea dosarului si pana la solutionarea cazului, sa se poata obtine numerele rosii (probabil in baza unui certificat de justificare a procesului pe rol...). Ma intereseaza sa stiu acest lucru pentru ca deja sunt la a doua pereche de numere ridicate, iar legea imi permite sa am doar 3 numere rosii cu autorizatie de circulatie pe teritoriul Romaniei, fiecare dintre ele valabile doar pe timp de o luna de zile calendaristice. In cazul in care as mai putea obtine astfel de numere rosii legal, as apela la serviciile unui avocat pentru a inmatricula masina fara a mai plati taxa auto.
Va multumesc pentru atentia acordata.

Cel mai recent răspuns: vasis2 , utilizator 14:28, 28 Ianuarie 2011
Va puteti adresa serviciului de inmatriculari sa procedeze la inmatricularea autoturismului fara taxa.Cu refuzul dat de serviciul de inmatriculari actionati in instanta si solicitati obligarea Inspectoratului- respectiv a serviciului de Inmatriculari sa va inmatriculeze masina fara taxa respectiva. Asta ar fi cea de-a doua varianta
Pe prima o stiti:Achitati taxa, inmatriculati masina, solicitati apoi serviciului de taxe restituirea taxei, atacati apoi raspunsul Administratiei in instanta solicitand restituirea taxei.
da, am inteles, dar intrebarea mea era alta. dupa ce actionez in instanta, iar procesul sa presupunem ca dureaza cinci luni, eu in acst timp nu pot circula decat 3 luni cu numere rosii. pot eu in acest timp sa mai scot numere rosii, pentru ca sunt in proces cu statul si nu e solutionat inca dosarul, adica inmatricularea masinii fara taxa? va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare mariamarineci mariamarineci Referitor la taxa de inmatriculare, ce ma sfatuiti? 1. Sa platesc taxa, sa inmatriculez masina, sa actionez in instanta, sa astept solutionarea? 2. Sa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto catacalin catacalin am si eu o intrebare in legatura cu inmatricularile auto:detin un automobil cumparat din italia si acum as dori ca sa il inmatriculez in romania.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism fara plata taxei de inmatriculare daniel_bc daniel_bc detin un autoturism marca bmw fabricatie 1988 achizitionat din Germania unde a fost inmatriculat iar aici in tara i-am scos doar un rand de numere rosii. mai ... (vezi toată discuția)