avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare

Referitor la taxa de inmatriculare, ce ma sfatuiti?
1. Sa platesc taxa, sa inmatriculez masina, sa actionez in instanta, sa astept solutionarea?
2. Sa prelungesc ''numerele rosii'', sa actionez in instanta si sa astept solutionarea?

Care din variante este mai avantajoasa?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:15, 1 Noiembrie 2012
Aveti doua variante:
1. Depuneti documentele pentru inmatricularea autoturismului, fara plata taxei, primiti respingere, formulati actiune in instanta contra serviciului de inmatriculari si cereti inmatricularea fara plata taxei. In tot acest timp nu veti putea circula cu autoturismul pentru ca nu este inmatriculat.
2. Inmatriculati autoturismul platind taxa, solicitati organului fiscal la care ati platit restituirea taxei, se respinge cererea, actiune in instanta pentru recuperarea ei. In aceasta situatie puteti circula cu autoturismul pentru ca este deja inmatriculat.

Care este mai avantajoasa dumneavoastra hotarati. Luati in calcul ca termenele in dosare privind taxa sunt foarte mari (6-7 luni, poate si mai mult).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere rosii pe perioada procesului de taxa auto vasis2 vasis2 Buna ziua, As dori sa stiu daca exista posibilitatea legala ca pe toata perioada solutionarii unei actiuni de recuperare a taxei auto, de la depunerea ... (vezi toată discuția)
Refuz de a achita taxa de poluare niculaucarmen niculaucarmen am cumparat un autoturism din Franta iar pentru efectuarea inmatricularii in Romania mi s-a calculat taxa de poluare printr-o decizie a Ministerului ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism fara plata taxei de inmatriculare daniel_bc daniel_bc detin un autoturism marca bmw fabricatie 1988 achizitionat din Germania unde a fost inmatriculat iar aici in tara i-am scos doar un rand de numere rosii. mai ... (vezi toată discuția)