avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor 6 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor 6 luni

Buna ziua, vreau sa expun si eu problema unei prietene si sa va solicit ajutorul.
Aceasta s-a despartit de tatal copilului imediat dupa nastrere, o vreme pe individ nu l-a interesat nici de mama nici de copil, dar de un timp insista foarte mult sa-si vada copilul. Cateva saptamani mama s-a intalnit cu el zilnic in diverse locuri publice si de cateva ori la tata acasa. In ultimul timp acesta este tot mai nemultumit de 'programul' de vizitare si ameninta ca va cere un program in instanta. Mama ar dori sa continue intelegerea amiabila, dar sa impuna totusi niste limite.
Intrebarea este, tinand cont de varsta copilului, care este programul cel mai favorabil tatalui care s-ar putea obtine printr-o hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:59, 21 Aprilie 2008
Nu tine de varsta... Tine de situatia concreta din care noi nu am aflat prea multe. Si mai tine de jude, nefiind stabilite criterii legale.
Cu atat mai mult nu putem sti.
O idee completa va face un avocat. Sau o idee privitoare la ce se poate intampla, caresunt lucrurile de care se tine seama... Caci el va intreba despre situatia de fapt lucruri despre care noi nu prea putem afla aici multe...
Un weekend la doua saptamani, vacante...
Acum tatal nu petrece deloc timp singur cu copilul?
Nu, mama nu vrea sa lase copilul singur cu tatal, motivul fiind in principal varsta copilului. Mai este ca motiv si faptul ca tatal are un caracter mai 'vulcanic' uneori inclinat spre violenta. Cei doi nu au fost casatoriti, el a recunoscut copilul.
Va rog sa imi spuneti ce datalii concrete ar mai fi necesare pt a va forma o parere obiectiva. Sau poate ati avut cazuri similare. Credeam ca varsta e importanta pentru ca ma gandeam ca nu ar putea obtine sa-l ia de la domiciliul mamei pe perioada vizitelor din acest motiv. Ma insel?
Si varsta poate avea o importanta in stabilirea programului de vizita ... eu nu prea vad cum o sa-l hraneasca tatal pe acel copil de 6 luni, daca il ia de la domiciliul mamei
Copilul esste inca si alaptat.
Ideea este ca mama ar dori sa propuna un program corect de vizitare, cel putin la nivelul celui mai permisiv pe care l-ar putea obtine tatal in instanta, de aceea am apelat la experienta si parerile dvs.
Nu-ti pot spune care este programul cel mai permisiv, pentru ca nu exista un astfel de program prestabilit. Instanta, in momentul in care e judecat cazul, in functie de fiecare situatie in parte, stabileste programul de vizita. In acelasi timp, ar fi indicat sa incerci sa ajungi la o intelegere cu tatal copilului in privinta programului inainte de a ajunge in fata instantei. Copilul are dreptul sa comunice cu ambii parinti si cu rudele sale, indiferent daca parintii locuiesc impreuna sau casatoria lor a fost desfacuta.

Alte discuții în legătură

Modificare program de legaturi personale cu minorul Florin111 Florin111 In fapt ,acum un an am primit urmatorul program:''Obliga pe parata sa permita reclamantului sa aiba legaturi personale cu minorul , in sensul de a-l vizita la ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Exercitare in comun autoritate parinteasca ettorebariton ettorebariton Solutia pe scurt: Admite acţiunea principala. Admite in parte cererea reconvenţionala. Dispune ca autoritatea părinteasca privind minorul sa fie exercitata ... (vezi toată discuția)