avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pronuntare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pronuntare

am verificat un proces pe portal si apare la infatisarea care a avut loc acu doua zile ca se amana pronuntarea luna viitoare la data de .....

ce inseamna amana pronuntarea ?

adica se da solutionarea cazului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:18, 28 Ianuarie 2011
Judecatorul poate amana pronuntarea 7 zile.

Asta inseamna ca s-a terminat cercetarea judecatoreasca(conform Legii 202/2010, in cazul in care inculpatul recunoaste cele retinute in rechizitoriu, nu se mai administreaza alte probe, iar hotararea se pronunta in baza probelor administrate in faza de urmarire penala), s-au terminat si dezbaterile, iar judecatorul a ramas sa delibereze asupra solutiei.

Da, ati judecat corect, se va solutiona cazul si nu va mai fi alt termen.
Mergeti la arhiva instantei in ziua urmatoare celei pentru care s-a amanat pronuntarea si cautati, in condica de sedinta, solutia.

Atentie - termenul de apel sau recurs (10 zile) curge din ziua pronuntarii.
cercetasa a scris:

am verificat un proces pe portal si apare la infatisarea care a avut loc acu doua zile ca se amana pronuntarea luna viitoare la data de .....

ce inseamna amana pronuntarea ?

adica se da solutionarea cazului?



Nu am auzit sa se amane pronuntarea pentru o luna.
Vedeti sa nu fie vorba de amanarea judecatii si nu de amanarea pronuntarii hotararii.
Sunt doua lucruri total diferite!

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntare andral andral Revin cu o problema si multumesc tuturor pt. ajutorul acordat.O sa explic putin despre ce este vorba. Am dat in judecata o institutie pentru un rest de ... (vezi toată discuția)
Pronuntarea instantei ZburleaFlorin ZburleaFlorin Am o problema.Dosarul sa solutinoat adica la ultima infatisare a ramas ca instanta sa se pronunte observ ca au trecut 3 zile si nimic am dat zeci de telefoane ... (vezi toată discuția)
Termen pronuntare ?!? MJJ MJJ Buna seara. Am si eu o intrebare : cat poate sa dureze pana un judecator se pronunta intr-un caz (penal)? O cunostinta a avut fondul pe 22 septembrie si s-a ... (vezi toată discuția)