avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Baza legala pentru amendarea proprietarilor de caini
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Baza legala pentru amendarea proprietarilor de caini

In 2007 am gasit ...
Incepand de azi intra in vigoare hotararea Consiliului Municipal Bucuresti privitoare la stapanii de caini care trebuie sa stranga fecalele animalelor atunci cand sunt plimbate pe strazi sau in parcuri. Contravenientii vor fi sanctionati cu amenzi de la 1 la 5 milioane lei vechi. Posesorii de caini vor trebui sa se doteze cu faras, maturica, pungi si manusi de unica folosinta. Ramane de vazut daca aceasta masura aplicata de multi ani in tarile Uniunii Europene si chiar in cateva orase de la noi, printre care Arad si Brasov, va fi respectata si de bucuresteni. In Capitala exista numeroase zone special amenajate de municipalitate unde cainii de toate rasele si toate marimile isi pot petrece cateva clipe de relaxare. Insa, de cele mai multe ori, omul nu-si duce catelul in parc, ci il plimba fie printre blocuri, fie pe stradute marginase. In marea lor majoritate cei care au catei spun ca li se pare corecta decizia primariei. ,Cu toate ca va fi cam greu, va trebui sa ma conformez si pe viitor sa-mi iau maturica dupa mine, marturiseste Cristina Ion, posesoare de Doberman. N-am chef sa primesc amenda si oricum, chiar mi se pare ridicol sa lasi munti de fecale in urma ta cand iesi cu cainele la plimbare! Animalul e al tau si raspunzi pentru el."


stie cineva care mai este situatia azi. mai este in vigoare? Unde trebuie sa ne adresam pentru a constata acesta contraventie?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 20:08, 2 Februarie 2011
e in vigoare, in buc e hot consiliului gen 243/2005. la judecatoria de pe raza domiciliului am contestat
Eu cred ca pentru a constata (si nu contesta :D) aceasta contraventie trebuie sa va adresati Politiei Comunitare.
scuze, am citit aiurea.. da, politia comunitara constata
oriceine s-a adresat politiei comunitare a fost trimis la plimbare...cica este politia animalelor...ce mai este si asta si unde se gaseste?
[ link extern ] /
aveti si date de contact

Alte discuții în legătură

Aplicare amenzi stapani caini Antoanela Geaman Antoanela Geaman Scriu acest mesaj deoarece chiar mi se pare inadmisibil sa facem slalom printre fecalele de caine pe aleile dintre blocuri sau case.Mai ales ca acestea provin ... (vezi toată discuția)
Avem voie sau nu sa ne plimbam cainii in parc in lesa? Rana Rana Buna ziua, Va rog o lamurire . Cf carei legi sau mai exact este mentionat intr-o lege ca nu ai voi sa plimbi cainele in parc sub nicio forma , daca ... (vezi toată discuția)
Catel in apartament Andy08 Andy08 Detin un catel de talie mica 2.1 kg si locuiesc intr-un ansamblu de locuinte din Bucuresti. Imi plimb catelul in jurul blocului, pe alee si spatii verzi si ... (vezi toată discuția)