avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... avem voie sau NU sa ne plimbam cainii in parc in lesa?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

avem voie sau NU sa ne plimbam cainii in parc in lesa?

Buna ziua,

Va rog o lamurire .
Cf carei legi sau mai exact este mentionat intr-o lege ca nu ai voi sa plimbi cainele in parc sub nicio forma , daca cainele este tinut in lesa ?
Totodata ai voie sa fi tinuta de brat cu forta si zgaltaita de catre asa zisul agent de politie ? acesta nu este agresiune fizica ? ma puteti ajuta cu incadrearea acestor doua fapte si prevedeirle legale ?

Multumesc
Exista localitati a caror autoritati ,prin HCLM au dispus ca in anumite spatii sa fie interzis accesul cu animale de companie
Daca puteti proba in conditiile legii atitudinea si comportamentul politistului manifestat fata de dvs ,aveti dreptul sa sesizati oficial conducerea unitatii din care acesta face parte
Buna ziua,

Va multumesc pt raspuns, pe site-ul primariei respective nu este nimic prevazut ca si Norma Interna ci doar prevederile legale, ca presupun ca numai in acest fel pot fi informati cetatenii ref la cele decise intern in cadrul institutiei respective.

da am depus plangere ,acesta este agresare fizica .

multumesc

Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
daca printr-un HCL s-a interzis accesul cu animale intr-un loc public ,mi se pare normal sa existe un indicator la vedere,referitor la acest lucru
Pana la urma cum aflam in ce parc este interzis sa mergem cu cainele, si daca am punga pt fecale mai trebuie si matura, faras si manusi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legile privind proprietarii animalelor de companie contavocat11 contavocat11 Buna ziua, Fiind proprietarul unui caine metis de talie medie(16-17kg),cu varsta de 1 an si 3 luni, am inceput sa ma documentez privind legislatia ... (vezi toată discuția)
Baza legala pentru amendarea proprietarilor de caini Antoanela Geaman Antoanela Geaman In 2007 am gasit ... [i]Incepand de azi intra in vigoare hotararea Consiliului Municipal Bucuresti privitoare la stapanii de caini care trebuie sa stranga ... (vezi toată discuția)
Se poate anula o hotarare a comitetului general a mun bucuresti? Parmen Parmen Buna ziua, doresc sa stiu in ce conditii si daca se poate, bine-nteles, anula Hotărârea Consiliului General al Municipiului București Nr.120 din ... (vezi toată discuția)