avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general drept indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

drept indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
As dori sa stiu ce conditii trebuie indeplineite pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil, in conditiile in care singurele venituri pe care le realizez sunt in baza unui contract de cesiune drepturi de autor, ca persoana fizica (nu sunt PFA).
Din pacate, am fost gresit informata cand s-a dat legea conform careia cei care obtin venituri din dda sunt obligati la lpata contributiilor. La firma cu care colaborez mi s-a spus atunci ca mi se retin automat si contributiile la sanatate, ca si cele pentru sistemul de pensii si somaj. Asa ca, pana la data aceasta nu am incheiat un contract cu casa de asigurari de sanatate. In rest, am toate contributiile platite.
Fiindca am ramas insarcinata, as dori sa sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a beneficia de dreptul la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului.
Pe langa problema asigurarii la sanatate, am auzit cum ca ar trebui sa mai platesc retroactiv si 6% impozit pe venit, pe langa cei 10% platiti de firma. Este adevarat ?
Va multumesc,
Alexandra

Alte discuții în legătură

Contract cesiune drepturi de autor BiaS BiaS Buna ziua. va rog sa ma jutati cu mai multe detalii referitoaare la contractul de cesiune de drepturi de autor. Firma la care lucrez pentru a-si reduce ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatia de maternitate? Gabriela Chertes Gabriela Chertes Buna, Am si eu nevoie de putin ajutor din partea voastra. Eu am terminat facultatea in luna iulie 2009 si am luat si licenta.Acum lucrez la un depozit de ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal-urgent cristina2070 cristina2070 Buna ziua, Situatia e un pic dificila, dar stiu ca se poate rezolva intr un fel, numai ca nu stiu de unde sa incep, de aceea va cer ajutorul (l am primit ... (vezi toată discuția)