Va solicit si eu un raspuns cit mai corect la intrebarea urmatoare:daca societatea este in situatie de faliment,cum trebuie sa procedez pt a beneficia de ajutor de somaj?Conducerea ne-a "sugerat" sa ne depunem demisiile si ne mai platesc lunile aprilie si mai ac?!?!?
Persoanele carora le inceteaza contractuli de munca prin demisie nu beneficiaza de somaj.
Numai salariatii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil - desfiintarea postului, falimentul intreprinderii sunt motive care nu tin de persoana salariatului.
Daca va depuneti demisiile in nici un caz nu mai aveti dreptul la somaj, societatea este obligata (numai in cazul in care administratorul judiciar desemnat considera necesar ca firma sa nu mai desfasoare activitate, deci sa concedieze o parte sau toti salariatii) sa va desfaca CIM din motive care nu tin de persoana salariatului, ca sa puteti beneficia de somaj.
Concediere
ContSters740
Buna ziua
Ce drepturi se platesc salariatului in cazul concedierii? Mentionez ca firma intentioneaza sa isi suspende activitatea si ni s-a "sugerat' sa ne dam ... (vezi toată discuția)
Inregistrare concediere
Egnar
Buna ziua am o intreprindere individuala cu doua puncte de lucru.Doresc ca unul din punctele de lucru sa il inchid iar pe vanzatoare sa o concediez .Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)