avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

Buna seara!

Lucrez la o firma particulara iar de la 1 aprilie inceteaza contractul de munca!
Din cate am auzit suntem 10 persoane in aceasta situatie din 85 de angajati! Din cate stiu eu si va rog sa ma lamuriti daca sunt dati in somaj mai mult de 10% din numarul de angajati trebuie acordate 3 salarii compensatorii?
In ce conditii se acorda salariile comensatorii?
Vreau sa precizez k societatea se afla in pragul falimentului iar decizia de desfacere a contractului de munca este semnata de lichidator si nu de director!

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 09:47, 11 Martie 2011
decizia de desfacere a contractului de munca este semnata de lichidator


Asta inseamna ca s-a inceput procedura. Nu veti mai primi salarii compensatorii, concedierea fiind urmarea operatiunii de lichidare.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Numarul salariilor compensatorii este continut in ccm la nivel de unitate sau la nivel de ramura de activitate... chiar daca firma intra in faliment, aveti dreptul la aceste salarii compensatorii.
Dreptul exista, trebuie sa existe si resursa financiara. Desi nu-i doresc, exista si posibilitatea sa primeasca numai o parte din salariile restante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul imi poate modifica salariul? elims elims este posibil ca angajatorul sa imi restructureze pozitia. Si mai este posibil sa imi propuna o alta pozitie. Care sunt drepturile mele in cele doua cazuri, ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv de restructurare deceballus deceballus in cazul in care o societate concediaza angajati si invoca ca motiv restructurarea posturilor angajatii care sunt concediati primesc salarii compensatorii? (vezi toată discuția)
Cate salarii compensatorii mi se cuvin? iulaina iulaina Buna seara! Am rugaminta de a ma ajunta prin furnizarea unei informatii legate de salariile compensatorii care mi se cuvin. Am activat in cadrul unei companii ... (vezi toată discuția)