avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere pe motiv de restructurare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere pe motiv de restructurare

in cazul in care o societate concediaza angajati si invoca ca motiv restructurarea posturilor angajatii care sunt concediati primesc salarii compensatorii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 3 Februarie 2009
Da, angajatii primesc salarii compensatorii, dar si dreptul la somaj. Dar pentru a beneficia de somaj, trebuie sa indepliniti si conditia de a fi muncit minim 12 luni in ultimele 24 de luni.
Si de asemenea, aveti dreptul la compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat.
cate salarii compensatorii primesc sau dupa ce criteriu sun stabilite nr salariilor compensatorii.
Numarul salariilor compensatorii este stabilit prin contractul colectiv de munca la nivel de unitate. Daca nu exista un asemenea contract se aplica CCM la nivel de ramura (daca exista) sau CCMUNN pe anii 2007-2010, unde se stabileste ca se acorda minim un salariu compensatoriu.
deceballus a scris:

cate salarii compensatorii primesc sau dupa ce criteriu sun stabilite nr salariilor compensatorii.


Salariaţii concediati pentru motive care nu tin de persoana salariatului beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Compensatia minima , prevazuta de CCMN, este de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Daca exista CCM la nivel de unitate , atunci aceste salarii compensatorii se acorda in numarul prevazut de acesta. in caz contrar, se aplica prevederile CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la somaj mad_john mad_john salutare ma aflu in situatia urmatoare am fost angajat din 2008 dupa cum urmeaza: angajat 29 iunie 2008 -23 septembrie 2008 demisionat angajat 29 ... (vezi toată discuția)
Concediere superbus superbus Buna ziua. Recent am primt decizia de incetare a contractului de munca care suna cam asa : \\\"Incepand cu data de 23.03.2009 salariatul......... ... (vezi toată discuția)
Salarile compensatorii sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary asi dori sa stiu si eu daca salariile compensatorii oferite pentru cei disponibilizati se pot oferi dupa anumite criterii,,,,,,mai exact mi s-a spus ca in ... (vezi toată discuția)