avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... subsolul e de vina?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

subsolul e de vina?

buna ziua

suntem o asociatie formata din mai multe blocuri unan dintre scari avand repartioare.
as dori sa stiu cum se imparte factura radet

.ce documente trebuiesc verificate, daca impartirea s-a facut corect, eventual daca s-a facut si verificarea gigacalorimetrului.
blocul in care locuiesc este format din 2 scari una fiind cu repartitoare.gigacalorimetrul este comun .

fata de alte asociatii avem o suma destul de frumusica, cu ghilimelele de rigoare,

nu e bine sa te uiti in curtea vecinului dar ......

argumentul administratorului fiind ca in scara noastra caldura din subsol e exagerat de mare astfel rezultand pierderile,si trebuiesc izolate tevile.
pana aici sa zicem corect.
dar mentionez ca, prin subsolul nostru trece si o conducta a radet-ului care evident degaja si ea caldura
ce e de facut ca sa inlaturam pierderile de caldura de la subsol cel putin?


va rog frumos sa ma ajutati in clarificarea problemei .


Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:32, 28 Ianuarie 2011
Intai spuneti-ne cum calculeaza caldura si apoi incercam sa ne lamurim intai noi si apoi sa incercam un rasuns, daca ne duce mintea!

In mod normal scara cu repartitoare ar trebui calculata de firma care a pus repartitoarele, dar sunt curioasa cum defalca cheltuielile de la o scara fara repartitoare de cealalta scara cu repartitoare!!!!
Inainte de debransarea totala de la incalzirea centralizata, am avut o situatie asemanatoare in asociatia noastra.
De la un bransament se furniza agent termic unei scai cu 31 apartamente si pentru 8 apartamente de la alta scara, perete in perete. De la alt bransament se furniza agent termic pentru restul de 36 de apartamente (de la scara cu 46) si o scara alaturata cu 38 apartamente.
Scara cu 31 apartamente avea repartitoare, dar, asa cum v-am spus se alimenta prin bransamentul comun cu cele 8 apartamente de la scara vecina care nu aveau repartitoare.
Ca sa fie tabloul complet trebuie sa mai adaug si faptul ca, treptat s-au instalat centrale de apartament.
Iar prin subsol treceau conducte groase de metal prin care circula agentul termic spre celelalte scari din blocul vecin.
Se repartizau costurile ca si acum doar ca erau putin alte procente si proportii.
O parte din factura se impartea pentru incalzirea spatiilor comune pe cota indiviza indiferent ca era sau nu contorizat, ca avea sau nu centrala de apartament. Apoi cei care aveau repartitoare le socotea firma specializata cat au de plata. Ceilalti fara centrala si fara repartitoare plateau conform cotei indivize (suprafata apartamentului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este formula de calcul a caldurii la partile comune intr-un bloc ? rolena rolena Avem contract separat cu RADET-ul pentru plata energiei termice, insa administratorul nu stie cat / cum sa calculeze suma ce ne revine de plata la incalzirea ... (vezi toată discuția)
Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)
Conducta furnzorului de caldura la subsolul asociatiei LILI25 LILI25 Intr-un bloc de 3 scari sunt 3 asociatii de proprietari, care au fost infiintate acum 15 ani. Inainte era o singura asociatie pentru tot blocul. Furnizorul de ... (vezi toată discuția)