avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum acces

ce clauza pot sa inserez intr-un contract de vanzare cumparare referitor la drumul de acces?Mentionez ca suntem 2 coproprietari pe drumul de acces, dar inca de pe acuma (inainte de incheierea contractului)cealalta persoana imi blocheaza drumul de acces, parcand masina in asa fel ca eu sa nu pot iesi.
Cred ca este un abuz de drept, dar ce clauza sa prevad acum la incheierea contractului care sa-l impiedice sa mai procedeze astfel pe viitor.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: anasm , utilizator 12:15, 31 Ianuarie 2011
Cheama pe cei de la ridicari masini ...ai tot dreptul, si garantat ca se dezvata.
Deocamdata nu aveti niciunul vreun drept asupra drumului respectiv, deabia dupa incheierea contractului vanzare cumparare, care va inscrie cota parte la care aveti dreptul-si d-voastra si respectiva persoana.Notarul va stii sa faca acest act.Probabil persoana in cauza nu-si da seama ca va blocheaza, ca va creaza neplaceri.Pentru inceput , cred ca ar fi bine sa aveti o discutie "amicala", sa-i spuneti si sa va spuna , deci fiecare ,ce-l doare.Dupa aceea si mai ales dupa incheierea contractului in care este specificata cota parte ideala a drumului de acces, fiecare veti avea indatoriri si obligatii comuna, in raport cu acest drum coproprietate(acte de administrare, de conservare, de dispozitie )O vorba buna , o discutie amicala,mai ales, nu costa bani.E pacat ca sunteti la inceput de drum ca vecini, sa va dusmaniti de la inceput caci se poate deschide o cutie a Pandorei, care poate nici nu merita.Un sfat de la un "batran"
Mentionez ca am fost coproprietari asupra unui depozit, iar acum ne-am despatit revenindu-i fiecareia o parte, iar drumul de acces a ramas drum comun(neavand alta varianta).Precizez ca vecinul meu imi blocheaza accesul cu rea intentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare abuziva drum de servitute Aurassha Aurassha Buna ziua Am urmatoarea situatie: Un vecin blocheaza intrarea pe drumul de servitute pentru masinile care vin pentru santierul meu (imi construiesc casa). ... (vezi toată discuția)
Parcare în fața casei mele RoxanaFl. RoxanaFl. Parcare în fața casei mele. Bună ziua, Locuiesc la casa, iar în fața casei mele parchează frecvent vecinul de vis-a-vis, care are 2 laturi pe care ... (vezi toată discuția)