avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare abuziva drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare abuziva drum de servitute

Buna ziua

Am urmatoarea situatie:
Un vecin blocheaza intrarea pe drumul de servitute pentru masinile care vin pentru santierul meu (imi construiesc casa).
Drumul de servitute are doua intrari, una nu este momentan practicabila din cauza ploilor, si pana o rezolvam, am vrut sa folosim cealalta intrare.
Domnul a blocat cu masina proprie accesul pe motiv ca cifele ii vor strica drumul. Noi avem cota parte din tot drumul, deci suntem coproprietari cu drept de acces pe ambele parti ale drumului de servitute.
mai mult, in momentul cana au venit cifele, domnul vecin a cerut 400 roni pe motiv ca vor strica drumul, stiind ca practic daca nu reusim sa accesam la santier in timp util pierdem betonul, deci ne provoaca paguba. Practic, eu consider ca ne-a santajat. Avem martori ca i s-au dat acesti bani pt a muta masina. Drumul nu a fost stricat de cife oricum, dar a refuzat sa returneze cei 400 roni. Acum blocheaza din nou accesul masinii cu materiale, pe acelasi motiv, desi banii nu i-a returnat si nici drumul nu a fost deteriorat de noi in nici un fel.

Ce pot face pentru a nu intarzia lucrarile pana cand rezolv drumul pe partea cealalta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: RobertCL , utilizator 04:11, 5 Noiembrie 2018
Daca va impiedica exercitarea dreptului de servitute(constatat printr-un act juridic) trebuie sa-l actionati in instanta conf.art.757 NCC(actiune confesorie de servitute).
Solutionare mai rapida decat prin instanta care acum se afla in vacanta,este varianta sesizarii oficiale a politiei rutiere
E drum de servitute nu drum public! Ce treaba are Politia Rutiera pe o proprietate privata? (chiar daca e vb de coproprietate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de trecere matray matray Bună ziua. Obstrucționarea dreptului de trecere - notate în CF-uri ca Servitute de trecere cu piciorul și vehicule-respectiv blocarea -de rea voință- ... (vezi toată discuția)
Apartament fara drum dana123123 dana123123 Buna seara, Vreau sa cumpar un apartament intr-un bloc construit in 2015, de la persoana fizica. Apartamentul are CF, dar nu apare drumul de access in el. ... (vezi toată discuția)
La curte am o poarta de acces mica pentru persoane si o poarta ... DanielStanS DanielStanS La curte am o poarta de acces mica pentru persoane si o poarta de acces mare pentru masina. Vecinul obisnuieste sa isi lase masina pe drumul de servitute in ... (vezi toată discuția)