avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu proprietate

Buna seara!
Vreau sa cumpar un teren intravilan de la trei proprietari,suntem la faza cadastrului .Problema este ca terenul este intr-un sens giratoriu care din cate am auzit nu ar fi avut autorizatie de constructie ,iar constructorii s-au bagat cam 100m2 in terenul pe care doresc sa-l cumpar.Problema este cu iesirea la drum ,oare pot sa mi fac iesire in sens.Normal voi deveni proprietar si pe cei 100mp pe care s-a extins sensul giratoriu.Domnilor avocati ce ma sfatuiti sa fac? Daca i actionez in instanta oare credeti ca am castig de cauza?si cam cat dureaza astfel de procese civile? Pe mine ma intereseaza sa am iesire la strada adica in zisul "sens giratoriu".
Cel mai recent răspuns: Ollin17 , utilizator 18:28, 18 Septembrie 2017
Trebuie sa aveti acces la drumul stradal, la dumul public.

Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea instituirii unui drept de servitute.

Dreptul de servitute reprezinta un drept real ,principal, esentialmente derivat.

Dreptul de servitute presupune folosinta si posesia de catre proprietarul fondului dominant , atribuite exercitate asupra fondului aservit.

Proprietarul locului infundat trebuie sa aiba acces catre drumul public.

Accesul se face intr-un mod in care nu prejudiciati dreptul de proprietate al proprietarului fondului aservit.

Trebuie citite actele, vazut tipul de giratie, analizat avizu;l politiei la construirea giratiei, analizata autorizatia de construire sau proiectul, ca nu stiu ce giratie o fi...
Nu se poate iesi in orice giratie direct, trebuie expertizat. Faceti adresa la politia rutiera. Verificati sa nu existe vreo expropriere.
Trebuie sa formulati actiune confesorie de servitute in instanta conf.art.756-757 NCC, raportat la act.696 (1)NCC.
Intai trebuie sa vada unde este terenul, cine i l-a luat, ce apare pe la cadastru, in actele de construire a giratiei etc. Poate se intelege. Daca nu, sa vada macar cu cine se cearta.
Va multumesc pt.ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de servitute se poate limita in timp? Paule46 Paule46 Buna ziua, In urma cu ceva timp am cumparat un apartament intr-un complex rezidential nou, situat la o distanta considerabila de partea populata a orasului. ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere Universul_tau Universul_tau Buna ziua! Am si eu o problema juridica pentru care nu am gasit inca un raspuns. Va rog, daca puteti, sa imi spuneti o parere juridica. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Servitute ONU EMIL ONU EMIL Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care ... (vezi toată discuția)