avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere

Buna ziua! Am si eu o problema juridica pentru care nu am gasit inca un raspuns. Va rog, daca puteti, sa imi spuneti o parere juridica. Situatia este urmatoarea. O persoana X a vandut dintr-o suprafata Y anumite parcele de teren care nu aveau acces direct la calea publica. X le-a asigurat acestora servitute de trecere catre calea publica. Unul dintre proprietarii parcelei si-a plantat copaci in fata portii (pe drumul de servitute), si-a construit rigole etc. Intrebarea mea este urmatoarea...ce incadrare juridica are fapta proprietarui ce a efectuat aceste lucrari pe un drum de servitute asupra caruia are doar dreptul de trecere. Ce sanctiuni se pot aplica acestuia? Multumesc anticipat! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Universul_tau , utilizator 14:10, 4 Octombrie 2015
Dreptul de servitute poate fi aparat prin actiunea confesorie de servitute, conform art.757 NCC raportat la art.696(1) NCC.
Multumesc pentru ajutor! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de trecere matray matray Bună ziua. Obstrucționarea dreptului de trecere - notate în CF-uri ca Servitute de trecere cu piciorul și vehicule-respectiv blocarea -de rea voință- ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere Koss_tea Koss_tea Buna ziua. Am o intrebare legată de dreptul de servitute. Am o parcela intravilan intr-un sat din judetul Timis si nu am acces la ea. Am înțeles ca as avea ... (vezi toată discuția)
Dreptul de servitute se poate limita in timp? Paule46 Paule46 Buna ziua, In urma cu ceva timp am cumparat un apartament intr-un complex rezidential nou, situat la o distanta considerabila de partea populata a orasului. ... (vezi toată discuția)