avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere

Buna ziua. Am o intrebare legată de dreptul de servitute. Am o parcela intravilan intr-un sat din judetul Timis si nu am acces la ea. Am înțeles ca as avea nevoie de dreptul de servitute care se obține doar in instanța. Care ar fi calea legală si cea mai rapida pt a obține acest drept de trecere si care ce ar trebui sa fac? Mentionez ca, proprietarul actual pe drumul pe care trebuie sa ajung la proprietatea mea, cere o suma exorbitanta, chiar in conditiile in care pe el nu-l afecteaza cu absolut nimic trecerea mea catre casa.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:58, 30 Iulie 2015
Trebuie sa formulati actiune confesorie de servitute de trecere , conform art.765 NCC raportat la art.696 alin(1) NCC si art.619 NCC.
Puteti cumva sa ma lamuriti ce inseamna ceea ce mi-ati spus? Nu am nimic de-a face cu treburile juridice, astfel incat nu inteleg termenii! Va multumesc mult
Trebuie sa mergetinla un avocat...
Vazand ca va fi o actiune taxata la valoare si ca sunt necesare cateva chestiuni tehnice, dar si expertiza, poate incercati intai o notificare si negociere. NU DISCUTII langa gard, ci oficial.
Pe scurt,trebuie sa formulati actiune in instanta cu titlul"Actiune confesorie de servitute de trecere" cu aratarea situatiei de fapt si cu precizarea textelor de lege la care am facut referire.
Dacă aveți și alte posibilități de a stabili un drum de servitute și pe p4roprietatea altor vecini și care credeți că v-ar avantaja, atunci printr-o acțiune în instanță , având ca pârâți toți vecinii pe a căror proprietate credeți că ați ajunge mai bine la imobilul d-voastră , instanța va stabili drumul care prejudiciază cel mai puțin și care este cel mai scurt. Servitutea nu este gratuită doar dacă vă va permite proprietarul.

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere Universul_tau Universul_tau Buna ziua! Am si eu o problema juridica pentru care nu am gasit inca un raspuns. Va rog, daca puteti, sa imi spuneti o parere juridica. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute probleme probleme Buna ziua! Sunt detinatorul unei proprietati de circa 1400mp.In urma cu aproximativ 5 ani,accesul meu catre drumul public a fost intrerupt fara nici o ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate Ollin17 Ollin17 Buna seara! Vreau sa cumpar un teren intravilan de la trei proprietari,suntem la faza cadastrului .Problema este ca terenul este intr-un sens giratoriu care ... (vezi toată discuția)