avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Apartament fara drum
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Apartament fara drum

Buna seara,

Vreau sa cumpar un apartament intr-un bloc construit in 2015, de la persoana fizica. Apartamentul are CF, dar nu apare drumul de access in el. Proprietarul apartamentului l-a cumparat de la constructor si are un act prin care acesta se angajeaza sa ii restituie valoarea apartamentului daca peste 2 ani de la momentul cumpararii nu are drum de acces. Terenul e folosit de un alt constructor ca acces pe santier. Acesta sustine ca va dona drumul dupa ce termina constructia (primavara viitoare). Nu exista niciun act in acest sens, doar un acord verbal.

Este legala vanzarea unui astfel de apartament? Cum ma sfatuiti sa procedez?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dana123123 , utilizator 19:49, 30 August 2017
Daca nu va intelegeti amiabil,puteti formula actiune in instanta ptr.actiunea confesorie de servitute, conf.art.757 NCC.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate Ollin17 Ollin17 Buna seara! Vreau sa cumpar un teren intravilan de la trei proprietari,suntem la faza cadastrului .Problema este ca terenul este intr-un sens giratoriu care ... (vezi toată discuția)
Blocare abuziva drum de servitute Aurassha Aurassha Buna ziua Am urmatoarea situatie: Un vecin blocheaza intrarea pe drumul de servitute pentru masinile care vin pentru santierul meu (imi construiesc casa). ... (vezi toată discuția)
Dreptul de trecere matray matray Bună ziua. Obstrucționarea dreptului de trecere - notate în CF-uri ca Servitute de trecere cu piciorul și vehicule-respectiv blocarea -de rea voință- ... (vezi toată discuția)