avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Revizuire medicala la 2 ani?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Revizuire medicala la 2 ani?

Buna ziua , sunt pensionara de invaliditate cu gradul 2, pe 20 ianuarie 2011 am fost la comisie pentru expertizare anuala, in urma expertizari mi sa trimis o decizie in care se precizeaza ca urmatoarea expertiza va fi in 2013. Mentionez ca in septembrie 2011 fac 53 ani , am 21 ani de grupa 2 de munca si 13 ani de boala.Intrebare; Sa ma prezint la comisia de expertiza in 2013 sau este greseala?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:50, 28 Ianuarie 2011
Legea 263/2010 ART. 79

(1) Nu mai sunt supuşi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
c) au vârsta mai mică cu până la 5 ani faţă de vârsta standard de pensionare şi au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.
Varsta standard pentru femei nascute in septembrie 1958 este de 61 ani si 2 luni.
Aceasta conditie:varsta mai mica cu pana la 5 ani nu o indepliniti(61 ani si 2 luni-5 ani =56 ani si 2 luni).
Va rog cititi art.78(1) din Legea unitara de pensii si sa vad cum il interpretati.
Cei de art.79(1)sunt exceptii de la art.78(1).Daca exprimarea mea nu este in termeni juridici imi cer scuze.
dirica a scris:
Buna ziua , sunt pensionara de invaliditate cu gradul 2, pe 20 ianuarie 2011 am fost la comisie pentru expertizare anuala, in urma expertizari mi sa trimis o decizie in care se precizeaza ca urmatoarea expertiza va fi in 2013. (...) Intrebare; Sa ma prezint la comisia de expertiza in 2013 sau este greseala?

Nu este o greseala, termenele de revizuire sunt la intervale cuprinse intre 1 an si 3 ani, potrivit art. 78, alin. (1) din Legea nr. 263/2010.

Art. 78. – (1) Pensionarii de invaliditate sunt supuşi revizuirii medicale, periodic, în funcţie de afecţiune, la intervale cuprinse între 1 an şi 3 ani, până la împlinirea vârstelor standard de pensionare, la termenele stabilite de medicul expert al asigurărilor sociale sau după caz, de către comisiile centrale de expertiză medico-militară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia a hotarat depensionarea tatalui meu mantraian mantraian Tatal meu are 61 de ani si a primit o pensie de boala conform dosarului medical pana in aceasta toamna cand in cadrul comisiei a primit decizia de suspendare a ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - nerevizuibil anamaria30 anamaria30 buna ziua!mama mea este pensionata pe caz de boala,revizuibila,cu acord de munca 4 ore.initial stia ca la anul va obtine pensie definitiva,dar acum i-au spus ... (vezi toată discuția)
Trecerea din pensie de invaliditate in pensie de limita varsta papus papus Ma numesc V.B.,sunt nascuta in anul 1958 aprilie 2,in prezent pensionar de invaliditate gr.1. am un stagiu de cotizare de 30 de ani.Sunt pensionar din 2010 ... (vezi toată discuția)