avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte vechi, indescifrabile....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte vechi, indescifrabile....

Buna seara.
Soacra mea a cumparat o casa in 1980 in baza unui contract de vanzare cumparare autentificat la notariatul de stat de la acea vreme.
Hartia s-a degradat in timp, iar acum nu prea mai sunt de inteles partile din contract si mai multe aspecte.....
Am cerut o copie conform cu originalul de la arhiva Camerei Notarilor Publici. Intrebarea mea este urmatoarea: daca si pe acel act se vede la fel ca si pe al nostru ce e de facut? Cum pot dovedi ca soacra mea este cumparatorul si care este obiectul contractului si alte cateva aspecte?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mihaela_let , utilizator 20:55, 17 Aprilie 2008
exixta laboratoare care pot reface actul prin anumite procedee tehnice ;)
1980 nu e asa departe, dar am vazut si eu tot felul de acte nu foarte vechi dar batute la masina pe foita de tigara si care nu se mai pot citi aproape deloc.
Daca s-a incheiat un act autentic, la notariatul de stat, atunci cu siguranta s-a facut si intabularea in CF a dreptului de proprietate asupra imobilului in favoarea soacrei dvs. Solicitati un extras de CF, si asta va fi suficient pentru oricine ca sa faca dovada dreptului de proprietate. In privinta clauzelor contractului e putin mai dificil, dar ma indoiesc ca poate sa contina clauze neobisnuite si importante. De baza la o vanzare-cumpare este pretul, specificatia faptului ca s-a achitat integral; existenta sau inexistenta unor drepturi reale asupra imobilului rezulta numai din cartea funciara. Mai puteti obtine o copie dupa actul original care trebuie sa existe la arhiva Biroului de CF aferent, poate e mai lizibila.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
Diana Persa, Avocat
mihaela_let a scris:

Buna seara.
Soacra mea a cumparat o casa in 1980 in baza unui contract de vanzare cumparare autentificat la notariatul de stat de la acea vreme.
Hartia s-a degradat in timp, iar acum nu prea mai sunt de inteles partile din contract si mai multe aspecte.....
Am cerut o copie conform cu originalul de la arhiva Camerei Notarilor Publici. Intrebarea mea este urmatoarea: daca si pe acel act se vede la fel ca si pe al nostru ce e de facut? Cum pot dovedi ca soacra mea este cumparatorul si care este obiectul contractului si alte cateva aspecte?
Multumesc anticipat.

Dar din dosarul de arhiva a CF ului nu ati reusit sa obtineti copia ?
Din dosarul de arhiva a cartii funciare nu am cerut nimic pana acum.
Un notar m-a indrumat sa merg la arhiva notariatului de stat unde am depus o cerere. Acum astept sa iasa copia conform cu originalul a acestui act; sa vedem daca e mai buna.
Multumesc de raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De 2 ani ma lupt in instanta nu pot sa fac o amarata de intabulare fiind proprietara AURICA8 AURICA8 am cumparat terenul si casa in 1992de la soacra mea ea a mostenit casa si terenul de la mama sa ulterior soacra mea a decedat acum nu pot sa fac intabularea ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa danymbi danymbi Buna ziua. Soacra mea doreste sa lase casa ei mie si sotiei mele. Sotia mea mai are un frate care le-a facut sotie si soacrei mele viata un cosmar. Dupa nunta ... (vezi toată discuția)
Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)