avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributie CNAS neplatita ultimi 5 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributie CNAS neplatita ultimi 5 ani

buna ziua. unchiul meu, plateste pentru pensie de aproximativ 30 ani.in momentul scindari casei de pensie de CNAS, in anul 2005, nu i s-a adus la cunostinta ca va urma sa plateasca contributia la sanatate in alta parte.omul s-a dus constiincios si si-a platit darile, la timp, la casa de pensii, iar anul acesta a avut neplacuta surpriza, sa afle ca e restant la sanatate din 2005 pana acum.ca o ironie a sortii, nici macar nu a avut nevoie de servicii medicale in aceasta perioada, ca poate ar fi aflat .... acum a platit pe anul 2005, dobanzile sunt destul de mari, si momentan nu-si permit sa dea acesti bani si pe 2006-2009, iar raspunsul dat de cei de la sanatate a fost urmatorul:va luam din ani de vechime, daca nu platiti!intrebarea este, ati mai intalnit cazuri?,exista o alta rezolvare(momentan neexistand posibilitatea plati- pt cateva luni)?, contractul acela nu poate fi suspendat pe acesti ani, mai ales neutilizandu-se serviciile medicale pe aceasta perioada? sau stiu eu.. ce alte solutii?!! multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: carrmen , utilizator 17:18, 29 Ianuarie 2011
1. Va pot raspunde doar ca sigur este ca nu poate CNAS sa ia din stagiul de cotizare (vechime) pentru pensie.
2. Asta vi s-a spus asa la "deruta", sa va sperie, sa platiti sumele datorate.
si pana la urma, va trebui, sa plateasca suma datorata, neexistand o alta alternativa. e doar chestiune de timp si bani! va multumesc pentru amabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este de facut ? majoritar majoritar Buna seara Am o ii ( intreprindere individuala) si nu am platit CNAS niciodata,pana anul acesta sincer nici nu am stiut si nici nu m-a avertizat nimeni cum ... (vezi toată discuția)
Concediu medical angelicaistrate angelicaistrate Buna ziua! Am si eu o intrebare:in cit timp angajatorul e obligat sa-ti plateasca banii pe concediul medical.Pt. ca sotul meu a fost in concediu medical in ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate la conventie civila in 2005 MIV MIV buna ziua, in anul 2005 pe langa veniturile din salarii, am avut 3 luni un contract civil in val. de 56 lei net. acum in 2010 am primit somatie de plata de ... (vezi toată discuția)