avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributie CNAS neplatita ultimi 5 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributie CNAS neplatita ultimi 5 ani

buna ziua. unchiul meu, plateste pentru pensie de aproximativ 30 ani.in momentul scindari casei de pensie de CNAS, in anul 2005, nu i s-a adus la cunostinta ca va urma sa plateasca contributia la sanatate in alta parte.omul s-a dus constiincios si si-a platit darile, la timp, la casa de pensii, iar anul acesta a avut neplacuta surpriza, sa afle ca e restant la sanatate din 2005 pana acum.ca o ironie a sortii, nici macar nu a avut nevoie de servicii medicale in aceasta perioada, ca poate ar fi aflat .... acum a platit pe anul 2005, dobanzile sunt destul de mari, si momentan nu-si permit sa dea acesti bani si pe 2006-2009, iar raspunsul dat de cei de la sanatate a fost urmatorul:va luam din ani de vechime, daca nu platiti!intrebarea este, ati mai intalnit cazuri?,exista o alta rezolvare(momentan neexistand posibilitatea plati- pt cateva luni)?, contractul acela nu poate fi suspendat pe acesti ani, mai ales neutilizandu-se serviciile medicale pe aceasta perioada? sau stiu eu.. ce alte solutii?!! multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: carrmen , utilizator 17:18, 29 Ianuarie 2011
1. Va pot raspunde doar ca sigur este ca nu poate CNAS sa ia din stagiul de cotizare (vechime) pentru pensie.
2. Asta vi s-a spus asa la "deruta", sa va sperie, sa platiti sumele datorate.
si pana la urma, va trebui, sa plateasca suma datorata, neexistand o alta alternativa. e doar chestiune de timp si bani! va multumesc pentru amabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este de facut ? majoritar majoritar Buna seara Am o ii ( intreprindere individuala) si nu am platit CNAS niciodata,pana anul acesta sincer nici nu am stiut si nici nu m-a avertizat nimeni cum ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate la conventie civila in 2005 MIV MIV buna ziua, in anul 2005 pe langa veniturile din salarii, am avut 3 luni un contract civil in val. de 56 lei net. acum in 2010 am primit somatie de plata de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical angelicaistrate angelicaistrate Buna ziua! Am si eu o intrebare:in cit timp angajatorul e obligat sa-ti plateasca banii pe concediul medical.Pt. ca sotul meu a fost in concediu medical in ... (vezi toată discuția)