avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... anulare mandat european de arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

anulare mandat european de arestare

Buna, ma confrunt cu urmatoarea situatie: am un client judecat in lipsa in 2001 (in 1999 a plecat in Italia), condamnat la 4 ani inchisoare cu executare. S-a emis mandat de executare a pedepsei, tot in 2001, iar mai apoi, in 2008 a fost arestat in Italia in baza unui mandat european de arestare emis in acelasi dosar. Am reusit ca pe calea unui apel peste termen sa i se reduca pedeapsa, aplicandu-i-se si suspendare. Prin decizia din apel s-a anulat mandatul de executare a pedepsei din 2001, ce ma intreb eu este- nu trebuia anulat si mandatul european?
Va salut.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:11, 31 Ianuarie 2011
Instanta care a emis mandatul european de arestare ar trebui din oficiu sa-l retraga, in conditiile in care nu mai exista mandatul de executare. Ar trebui sa va adresati serviciului executari penale din cadrul instantei care a emis mandatul european de arestare.
Multumesc pentru idee. Ma gandesc totusi ca instanta de executare retrage mandatul european dupa ramanerea definitiva a hotararii in apel. In aceste conditii, daca se va formula recurs, situatia inculpatului ramane incerta, adica cu un mandat european de arestare inca in vigoare, instanta nedispunand in apel anularea lui.
Cereti indreptarea erorii materiale sau declarati recurs.
Nu va bazati pe cei de la executari penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine judeca contestatia la executarea pedepsei? amales amales in ncp numai exista forma agravanta dar in condamnare prejudiciul era de 214 100 ron in vechiul cod a fost judecat de tribunal acum ca in ncp prejudiciul este ... (vezi toată discuția)
Intreruperea prescriptiei executarii pedepsei mai opereaza cand condamnatul a fost pus in libertate? avav avav Buna seara, dragi colegi. Am o speta tare incurcata in penal, mai exact pe prescriptia executarii pedepsei. Iata cum sta situatia: in anul 2001, se judeca si ... (vezi toată discuția)
Mandatul de urmarire internationala si mandatul european de arestare uttzza uttzza Emiterea mandatului de urmarire internationala nu este una si acelasi lucru cu cerere de extradare. Cererea de extradare este ulterioara emiterii mandatului ... (vezi toată discuția)