Buna, ma confrunt cu urmatoarea situatie: am un client judecat in lipsa in 2001 (in 1999 a plecat in Italia), condamnat la 4 ani inchisoare cu executare. S-a emis mandat de executare a pedepsei, tot in 2001, iar mai apoi, in 2008 a fost arestat in Italia in baza unui mandat european de arestare emis in acelasi dosar. Am reusit ca pe calea unui apel peste termen sa i se reduca pedeapsa, aplicandu-i-se si suspendare. Prin decizia din apel s-a anulat mandatul de executare a pedepsei din 2001, ce ma intreb eu este- nu trebuia anulat si mandatul european?
Va salut.
Instanta care a emis mandatul european de arestare ar trebui din oficiu sa-l retraga, in conditiile in care nu mai exista mandatul de executare. Ar trebui sa va adresati serviciului executari penale din cadrul instantei care a emis mandatul european de arestare.
Multumesc pentru idee. Ma gandesc totusi ca instanta de executare retrage mandatul european dupa ramanerea definitiva a hotararii in apel. In aceste conditii, daca se va formula recurs, situatia inculpatului ramane incerta, adica cu un mandat european de arestare inca in vigoare, instanta nedispunand in apel anularea lui.