avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine judeca contestatia la executarea pedepsei?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine judeca contestatia la executarea pedepsei?

in ncp numai exista forma agravanta dar in condamnare prejudiciul era de 214 100 ron in vechiul cod a fost judecat de tribunal acum ca in ncp prejudiciul este de 2000000 cine ar trebui sa judece cerere de contestatie la executarea pedepsei judecatoria sau tribunalul?

Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Cel mai recent răspuns: rodica1985 , utilizator 01:28, 12 Februarie 2014
Daca este arestat se judeca la instanta de unde e in detentie.
instanta de pe raza de competenta a locului de detinere egala in grad cu ce care a dat condamnarea pe fond .
Apropos...daca o instanta emite mandat european, alta instanta il condamna dupa emiterea mandatului european si persoana condamnata este libera ca nu l-a gasit nimeni care este instanta competenta?
Eu as zice ca ultima care l-a condamnat si a contopit pedepsele...si nu cea care a ems un mandat european desi va fi arestat in baza acestui mandat european...
eu zic ca ultima instanta care a pronuntat condamnarea.adica instanta de executare.
asa cred eu .
Da, asa zic si eu.

Sa vad insa daca instanta va avea in vedere emiterea mandatului european.Aceasta este penultima instanta.

Alte discuții în legătură

Daca am executat pedeapsa in sua, pot fi liber cand vin in tara ? stef56 stef56 am fost condamnat in romania la 4 ani cu executare am fost extradat in sua pentru alte fapte inainte sa ajung in penitenciar am executat pana acum 34 luni si ... (vezi toată discuția)
Prescriptia a doua pedepse portospirate portospirate O sa incerc sa fiu cat se poate de precis. In 2002 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu inchisoare pt inselaciune. In 2004 am fost condamnat din nou, in ... (vezi toată discuția)
Contopire 2 pedepse teona11 teona11 daca sunt date 2 pedepse: una de 5 ani data de tribunal si alta de 3 ani , data de judecatorie, unde se contopesc ambele pedepse? tribunal sau judecatorie? (vezi toată discuția)