avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz in serviciu si ore suplimentare, caut avocat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz in serviciu si ore suplimentare, caut avocat

Buna ziua, lucrez intr-o companie foarte cunoscuta in Romania, pe postul de sofer.Avem un dispecerat auto si un sef de dispecerat.
Sa incepem cu ce cred eu ca este abuz in serviciu: ma acuza pe mine si pe schimbul meu ca furam motorina, ceea ce nu este adevarat. Cand contestam acest lucru, ne zice ca dormim noaptea in masina cu motorul pornit si de aceea avem consum mare la masina , cu toate ca in dispecerat avem canapele unde potuem dormi.Mai nou ne-a zis ca stricam cauciucurile de la masina pt ca o parcam circa o jumatate de ora pe zi cu 2 roti pe bordura...In urma acestor acuzatii, pe care noi putem dovedi ca nu sunt fondate ,a zis ca ne face referat si ne da afara. Putem face ceva in privinta asta?
Acum privind orele suplimentare. In iunie anul acesta implinesc 3 ani de cand muncesc la ei. In cazul in care se fac restructurari si ma vor da afara am sanse in instanta sa iau banii pe orele suplimentare? Avand in vedere ca in contrcatul de munca lucrez de luni pana vineri 8h/zi? Mai nou de cateva luni, acelasi sef de dispecerat m-a mutata pe orar de noapte fara sa ma intrebe nimic, fara sa fie specificat in contract sau in act aditional. Precizez ca am foi de parcurs pe fiecare zi din ultimii 2 ani , iar in aceste foi de parcurs am 10h/zi sau noapte muncite.
Acestea fiind spuse, am castig de cauza in instanta privind cele 2 situatii de mai sus? Daca da, se ofera cineva sa ma reprezinte in instanta? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marinescu1 , utilizator 16:42, 29 Ianuarie 2011
Ca sa va estimeze cineva sansele trebuie sa vada ce dovezi aveti in sustinerea spuselor dvs. din p.dv. juridic.In ce priveste reprezentarea, este ca la dosctor, va duceti intai la o consultatie apoi, in functie de diagnostic apreciati ce este de facut.
Pai in privinta orelor suplimentare nu sunt suficiente foile de parcurs pe care se vad clar 10h/zi in loc de 8h/zi cat am in contract? Si faptul ca in contract nu e stipulat lucrul de noapte si eu lucrez de noapte conform foilor de parcurs?
Iar in privinta consumului masinii nu este valabil si pentru sef sa aduca dovezi clare ca eu fur motorina? altfel o consider calomnie, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deviz sau instanta calcium calcium Asadar ce sa aleg , devizul sau instanta pentru ca lucrez la o firma ca sofer iar saptamana trecuta am primit o instiintare sa ma prezint la sefu . Acolo am ... (vezi toată discuția)
Preaviz Ana_Alina Ana_Alina Buna ziua, Lucrez pe postul de asistent comercial pe un santier al companiei \"x\", santierul este aproape finalizat, insa compania angajatoare isi continua ... (vezi toată discuția)
Semnarea foilor de parcurs in institutiile publice ContSters259278 ContSters259278 Buna ziua ,lucrez intr-o institutie publica unde foile de parcurs transport persoane am inteles ca sint obligatorii. Sint incadrat ca si Consilier,ne avand ... (vezi toată discuția)