avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Deviz sau Instanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Deviz sau Instanta

Asadar ce sa aleg , devizul sau instanta pentru ca lucrez la o firma ca sofer iar saptamana trecuta am primit o instiintare sa ma prezint la sefu . Acolo am aflat ca anul trecut intr-una din luni am lucrat 3 soferi pe o masina si masina sa inregistrat cu supraconsum de carburant....din acte reiese ca eu am 16 Litri , un coleg 85 Litri iar al treilea 29 Litri....supraconsum pe acea masina in acea luna ...Intrebarea mea este ...ce sa fac ?...sa accept sa mii se opreasca banii pe acea cantitate sau sa merg in instanta ...pentru ca asa mi sa spus ...ca daca nu accept sa platesc ma vor trimite in instanta . Multumesc
#-o
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:35, 8 Decembrie 2013
Nu vi se pot retine banii. Nu este legal fara cercetare disciplinara si fara hotarare judecatoreasca. Sa faca cercetarea, sa va ia nota explicativa, sa va dea decizia de imputare, apoi ..contestati in instanta si castigati. Asta este prima varianta.

A 2-a varianta este : platiti cei 80 de lei si va vedeti de treaba (ziceti ca ati baut 2 sticle de vin)
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2013
trandafir2, moderator
Masina nu are tahograf? Nu completati foi de parcurs?
De ce nu s-a observat "supraconsumul" in luna urmatoare?
Ba da ...exista si foi de parcurs si tahograf , idea e ca a aparut aceasta problema dupa un an de zile ..aproape doi si m-am trezit in fata faptului implinit .
Atunci problema cred ca este destul de simpla.
In baza foilor tahograf si a celor de parcurs se poate determina ce distanta a parcurs fiecare conducator auto si cunoscand consumul se poate calcula daca ati depasit sau nu cota repartizata.
mda , dar alea 2 sticle de vin ma costa o pata neagra la dosar , ceea ce nu-mi convine , pt ca automat daca accept plata ma si fac vinovat ..nu ?.. si un sef multumit ca-i fac pe plac....

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu si ore suplimentare, caut avocat marinescu1 marinescu1 Buna ziua, lucrez intr-o companie foarte cunoscuta in Romania, pe postul de sofer.Avem un dispecerat auto si un sef de dispecerat. Sa incepem cu ce cred eu ... (vezi toată discuția)
Monografie firma transport teo.madalina teo.madalina Daca ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila pentru o firma de transport marfuri intern si international.Nu am mai avut tangenta cu astfel de ... (vezi toată discuția)
Contract - nelamuriri foi de parcurs iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Daca asigur administrarea parcului auto la o institutie publica care presupune ca eu sa asigur intretinerea masinilor care sunt de fapt ale ... (vezi toată discuția)